FrieslandCampina vil købe op for milliarder i Asien

Arlas hovedkonkurrent byder på Pakistans andetstørste mejeri for milliarder

FrieslandCampina vil købe sig ind i den pakistanske mejeriindustri.

Det hollandske mejeri har offentliggjort, at man starter forhandlinger om en mulig overtagelse af 51 procent af aktierne i den pakistanske børsnoterede virksomhed Engro Foods.

Ifølge Bloomberg.com vil den handel løbe op i 500 mio. dollars, 3,4 mia. kroner, hvis den realiseres, hvis man regner i forhold til torsdagens aktiekurser.

Flere gårde bliver biodynamiskeKvæg · Økonomi 23. oktober · 08:31

Pakistan har en voksende middelklasse og et stærkt behov for en yderligere professionalisering af mejerisektoren, oplyser kilder til Bloomberg. En stor del af forbrugerne køber råmælk og koger det før indtagelse. Kun ni procent af den solgte mælk er behandlet, men ifølge et interview med adm. direktør for Engro Foods, Babar Sultan fra december, kan det vokse helt op til 15 procent i løbet af de kommende fem år.

I april 2015 købte FrieslandCampina op i Kina, da man etablerede joint venturet Friesland Huishan Dairy. Derudover har selskabet investeret i en øget ejerandel i et nigeriansk mejeriselskab i 2015, ligesom en distributør af børneernæringsprodukter i Rusland, Ukraine og Hviderusland blev opkøbt.

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Untitled image

Hvor stor var den samlede gæld til landbruget i 2013 for både bank og realkredit?

  • 160 mia kroner

  • 260 mia kroner

  • 360 mia kroner

  • 460 mia kroner

Det var rigtigt

Det var forkert