Køer aflivet i Sverige efter fyrværkeri

Tre drægtige køer rapporteres aflivet i Sverige, efter de blev skræmt af fyrværkeri.

På Facebook skrev den svenske landmandsdatter Alice Hultin d. 1. januar et nødråb. Ved at vise med fotos af to - nu aflivede - køer, opfordrede hun til kun at fyre fyrværkeri af væk fra stalde og i det tilladte, begrænsede tidsrum fra kl. 23-01.

De to, drægtige køer var ifølge Alice Hultin blevet skræmt, løbet ud af indhegningen og faldet på det glatte underlag. Senere måtte de aflives.

Det svenske landbrugsmedie ATL.nu beretter endvidere om én anden lignende hændelse. Den svenske landmand Mattias Larsson fandt en af sine køer liggende udmattet med benene i split. Også hans ko måtte aflives.

Landmanden mener, at fyrværkerieksplosioner bærer skylden.

Landmand i TV: Han går efter verdensrekordenMark 27. maj · 10:47

"Der eksploderede meget hos mig,  selv sent på natten. Jeg er ikke hundrede procent sikker på, men det er klart, at eksplosionerne påvirker dyrene. Køerne bliver vældig urolige, og så var det meget glat den nat," siger Mattias Larsson.

ATL.nu beretter, at de har kendskab til flere lignende tilfælde, hvor personer ikke har taget hensyn til stalde med dyr.

Kender du til lignende tilfælde i Danmark? Landbrugsavisen.dk hører gerne fra dig. Skriv en email på net@landbrugsmedierne.dk eller ring på 20 21 17 68.

 

 

Att visa hänsyn till djur och djurägare när det gäller fyrverkerier är viktigt!. Tänk om alla dom som väljer att skjuta...

Opslået af Alice Hultin på 1. januar 2016

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Landbrugsskole

Hvilken skole fusionerede sammen med Høng Landbrugsskole i 2005 til Landbrugsskolen Sjælland?

  • Sydsjællands Landbrugsskole

  • Roskilde Tekniske Skole

  • Der var ingen fusion, skolen skiftede bare selv navn

  • Lyngby Landbrugsskole

Det var rigtigt

Det var forkert