KO-krav slettes: Landmænd kan måske få penge tilbage

NaturErhvervstyrelsen fjerner to krydsoverensstemmelseskrav - og undersøger samtidig om landmænd fejlagtigt er trukket i støtte.

NaturErhvervstyrelsen fjerner nu to krydsoverensstemmelseskrav (KO-krav) som led i deres oprydningsarbejde i deres oprydning indenfor KO-reglementet. De slettes, fordi der ikke er tilstrækkelig hjemmel til dem, skriver styrelsen.

Styrelsen vil nu undersøge, om landmænd er blevet trukket i støtte og eventuelt skal have penge tilbage.

"Vi gennemgår alle sager på krav 2.15 og 2.24 for at vurdere, om de udgåede delkrav er overtrådt, og om sagen skal genoptages. Vi arbejder på hurtigst muligt at få overblik over omfanget af sager," skriver NaturErhvervstyrelsen i en pressemeddelelse.

Det ene krav, der fjernes, er krav 2.15, delkrav 3 - om uønskede og forbudte stoffer. Det indeholder en liste over uønskede og forbudte stoffer i foder, og har været brugt til at sikre det overordnede formål om at foder ikke må være farligt.

Den anden slettede KO-regel er krav 2.15, delkrav 3 og om opbevaring af medicinjournaler.  Det indeholder krav om, at landbrug skal opbevare medicinjournaler samlet, overskueligt, i datoorden samt i fem år.

Medicinjournaler vil fortsat være omfattet af krydsoverensstemmelse, men det vil ikke give et træk i støtten, hvis journalerne ikke er opbevaret i datoorden etc. Der vil fortsat være et nationalt krav til opbevaring af medicinjournaler med de samme betingelser, der hidtil har været.

Nyt KO-krav

NaturErhvervstyrelsen indfører til gengæld nu krydsoverensstemmelse på krav til landmandens opbevaring af dyrlægens optegnelser over terapeutisk behandling. Dette krav vil blive indsat som nyt delkrav under krav 2.24.

Det nye krav skyldes, at Danmark har haft 'en mindre underimplementering', skriver NaturErhvervstyrelsen.

Læs hele høringsbrevet her.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.