KO-krav slettes: Landmænd kan måske få penge tilbage
NaturErhvervstyrelsen fjerner to krydsoverensstemmelseskrav - og undersøger samtidig om landmænd fejlagtigt er trukket i støtte.

KO-krav slettes: Landmænd kan måske få penge tilbage

NaturErhvervstyrelsen fjerner to krydsoverensstemmelseskrav - og undersøger samtidig om landmænd fejlagtigt er trukket i støtte.

NaturErhvervstyrelsen fjerner nu to krydsoverensstemmelseskrav (KO-krav) som led i deres oprydningsarbejde i deres oprydning indenfor KO-reglementet. De slettes, fordi der ikke er tilstrækkelig hjemmel til dem, skriver styrelsen.

Styrelsen vil nu undersøge, om landmænd er blevet trukket i støtte og eventuelt skal have penge tilbage.

"Vi gennemgår alle sager på krav 2.15 og 2.24 for at vurdere, om de udgåede delkrav er overtrådt, og om sagen skal genoptages. Vi arbejder på hurtigst muligt at få overblik over omfanget af sager," skriver NaturErhvervstyrelsen i en pressemeddelelse.

Det ene krav, der fjernes, er krav 2.15, delkrav 3 - om uønskede og forbudte stoffer. Det indeholder en liste over uønskede og forbudte stoffer i foder, og har været brugt til at sikre det overordnede formål om at foder ikke må være farligt.

Den anden slettede KO-regel er krav 2.15, delkrav 3 og om opbevaring af medicinjournaler.  Det indeholder krav om, at landbrug skal opbevare medicinjournaler samlet, overskueligt, i datoorden samt i fem år.

Danskere overvejer at bygge til 10.000 søer i Georgien og KasakhstanSvin 17. februar · 12:16

Medicinjournaler vil fortsat være omfattet af krydsoverensstemmelse, men det vil ikke give et træk i støtten, hvis journalerne ikke er opbevaret i datoorden etc. Der vil fortsat være et nationalt krav til opbevaring af medicinjournaler med de samme betingelser, der hidtil har været.

Nyt KO-krav

NaturErhvervstyrelsen indfører til gengæld nu krydsoverensstemmelse på krav til landmandens opbevaring af dyrlægens optegnelser over terapeutisk behandling. Dette krav vil blive indsat som nyt delkrav under krav 2.24.

Det nye krav skyldes, at Danmark har haft 'en mindre underimplementering', skriver NaturErhvervstyrelsen.

Læs hele høringsbrevet her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev