Lægger om til økologi: Det handler først og fremmest om penge

Mælkeproducent Henrik Søgaard er i færd med at lægge om til økologi - først og fremmest på grund af pengene.

Arla har 203 økologiske landmænd blandt andelshaverne, og de har tilsagn fra yderligere 50 konventionelle producenter om at de vil lægge om til økologi. Arla giver pt. 3,40 kr. pr. kg økologisk mælk mod 2,18 kr. til økologisk mælk.

Og adskillige af de nye økologiske landmænd vælger ikke økologi af idealisme - men skifter af hensyn til økonomien, skriver Poliken.

En af dem er Henrik Søgaard, Varde, der er i færd med at omlægge gården til økologisk drift. Han lægger ikke skjul på, at han vil være økolog på grund af pengene

"Jeg har fået at vide, at den holdning kan man ikke have som økolog. Det er vigtigt for den økologiske tangegang, at landmænd er økologer af hjertet. Det må ikke være af hensyn til pengepungen," siger Henrik Søgaard.

Men den tankegang ryster han lidt på hovedet af - men erkender også at efterhånden som økologien kommer ind under huden, bliver det lidt mere med hjertet.

Ny rapport: Konventionelt kan være bedre for miljøet end økologi pr. produceret kg.Mark 27. juli · 11:21

"Men spørg mig om fem år. Først på det tidspunkt kan jeg svare på, om det var en god beslutning," siger Henrik Søgaard til Politiken.

 

 

.

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Hvem sagde: "Lad os ikke betragte grøn politik som en omkostning, men som en gevinst. Det er på det grundlag, vi nu skal skabe ny vækst i Danmark"?

  • Helle Thorning- Schmidt, oktober 2011

  • Ida Auken, januar 2012

  • Svend Auken, oktober  2006

  • Anders Fogh Rasmussen, november 2008 

Det var rigtigt

Det var forkert