LDM kritiserer Arla for 'dumheder'

Kjartan Poulsen, formanden for Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter, kritiserer på onsdagens generalforsamling på Kimbrerkroen i Aars.

"Men af og til må man alligevel rykke sig i håret af ærgrelse over så store dumheder, der sker," siger Kjartan Poulsen.

Han nævner en artikel for halvandet år siden i LandbrugsAvisen en artikel, hvor det blandt andet fremgik, at ”Arla er klar til at sælge mere mælk”. Den formulering virker skæv i dag, siger LDM-formanden.

Permanent ret til at genopdyrke skal hjælpe landmænd og naturØkonomi 5. december · 13:15

Han nævner også, at Arla sagde nej tak til Coop, da de tilbød at opkræve et ekstra bidrag til mælkeproducenterne, fordi de ikke ville gå med til, at pengene kun gik til de danske andelshavere. I Sverige har mælkeproducenterne fundet en løsning, hvor detailhandelens bidrag går direkte til svenske bønder, 80 mio. svenske kroner i dag.

Han kritiserer ligeledes valutakursmodellen, der gør, at afregningen til landmanden er forskellig i de enkelte lande under Arla.

"Englænderne fik 245,7 øre, tyskere og danskere fik 221,8 ører, og svenskerne måtte nøjes med 213,9 ører. Der er over 30 ører forskel fra en svensker til en englænder. Hvorfor er det, vi finder os i den forskelsbehandling?"

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Untitled image

Hvad er navnet på den traditionsrige kålsort, der spises som tilbehør til julemiddagen?

  • Hvidkål

  • Rødkål

  • Grønkål

  • Brunkål

Det var rigtigt

Det var forkert