LVK: Absurd medicingrænse gør kalveproducenter til kriminelle

Der er fagligt belæg for en selvstændig gult kort grænse for slagtekalve, men den politiske velvilje mangler.

Otte ud af ti kalveproducenter har svært ved at efterleve den gældende gult kort grænse. Ikke fordi de er dårlige håndværkere, men fordi gult kort grænsen for kalveproduktion er absurd.

Det mener chefdyrlæge Kenneth Krogh, LVK, som på LVK’s årsmøde efterlyste en selvstændig grænse for slagtekalve.

»Grænseværdien på 1,2 ADD er gældende for opdræt, kviekalve og slagtekalve, men man har glemt, at slagtekalveproduktionen udfordres af sammenblanding af kalve fra forskellige besætninger. Det vil give udfordringer med indsættersyge, som man ikke ser i malkekvægsbesætninger, hvor opdrættet er fra den samme besætning,« argumenterede Kenneth Krogh.

Russisk politi kontrollerer svinetransporterSvin 6. december · 07:25

Konkret foreslog han, at grænseværdien øges fra 1,2 ADD til 2,0 ADD.

»Jeg har fra flere sider fået bekræftet, at der er fagligt belæg for en selvstændig gult kort grænse for slagtekalveproduktionen, men jeg må erkende, at der mangler politisk velvilje til at se på emnet,« sagde Kenneth Krogh, som selv havde et bud på forklaringen til det, han betegner som smøleri.

»Debatten om MRSA styrer debatten om medicinforbrug, og derfor har ingen tilsyneladende lyst til at se på en lempelse på området. Men det er nødvendigt for vi kriminaliserer en lang række kalveproducenter på et fejlagtigt grundlag,« lød det fra Kenneth Krogh.

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Untitled image

Hvad er navnet på den traditionsrige kålsort, der spises som tilbehør til julemiddagen?

  • Hvidkål

  • Rødkål

  • Grønkål

  • Brunkål

Det var rigtigt

Det var forkert