Slagterival satser på OUA-oksekød - Danish Crown afventer

Den internationale slagterikoncern HKScan har for nylig lanceret oksekød opdrættet uden brug af antibiotika i Finland.

I Finland har HKScan lanceret oksekød, der er produceret uden brug af antibiotika (OUA). Det skriver HKScan i en pressemeddelse. 

Satset sker efter, at finske forbrugere har efterspurgt fødevarer med god smag og rene og sporbare råvarer, og det gælder også oksekød.

I løbet af februar kunne forbrugerne finde kødet i butikkerne under varemærket Tamminen.

Danish Crown: vi har det på radaren

Finn Klostermann, CEO, Danish Crown Beef, vurderer, at de danske forbrugere ikke efterspørger OUA-oksekød lige nu.

"Det er interessant, at HKScan i Finland lancerer det, og det er i hvert fald en eller anden strømpil om, at det er vigtigt for de finske forbrugere, og så er der en chance for, at det også kommer til at være det for de danske", siger Finn Klostermann. 

Danish Crown er ikke klar til at hoppe med på okse- eller kalvekød produceret uden brug af antibiotika endnu. 

"Det er på radaren - det er noget, vi interesserer os for. Men i bund og grund handler det om, hvad der er vigtigt for forbrugeren, og vores analyser viser, at det ikke er en prioritet. Vi skal passe på med ikke at lave det, vi tror forbrugerne vil købe, men det de rent faktisk vil købe. Ellers risikerer vi, at det bliver for dyrt, og så har vi brugt vores kræfter forkert", siger han.   

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.