Trussel mod kødproducenten: Laboratoriebøffer?

En hollandske professor er i gang med at lave laboratoriebøffer til et konkurrencedygtigt alternativ til en almindelig bøf.

En hollandske professer, Mark Post fra Maastricht University, skabte i 2013 en bøf, der var fremstillet i et laboratorium.

Dengang var prisen knap seks mio. kr., men nu er prisen helt nede i 400 kr. kiloet, skriver tv2.dk. Prisen vil falde de kommende år, siger han.

"Jeg tror at vi i løbet af 20-30 år har en leve- og bæredygtig industri til at producere alternativt oksekød," siger Mark Post til det australske medie ABC.

Professoren mener, at det er spild af ressourcer at producere kød i en stald, hvor dyrene blandt andet producerer drivhusgasser.

"Koen er et meget ineffektivt dyr, når det kommer til at konvertere grøntsagsproteiner. Vi mister rigtig meget mad ved at give det til dyrene som mellemled," udtaler Mark Post.

Læs mere om "cultured beef" her eller se mere i videoen ovenfor.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.