Danske kødkvægsproducenter, som leverer angus-kvæg til konceptet Dansk Angus Kød, kan lune sig ved en god merpris.
Siden konceptet startede i uge 10 med leverance til landets Scandic-hoteller via KødGrossisten, har producenterne samlet set fået et tillæg på 1.043.490 kr. oveni den almindelige notering.
Godkendte slagtedyr afregnes med fem kr. ekstra pr. kg, og der er i alt siden uge 10 leveret 208.698 kg kød. Og der er plads til mange flere leverandører og kg kød, oplyser initiativtagerne til Dansk Angus Kød.
»Vores foreløbige mål har været at skaffe 800 dyr i løbet af det første år, og det når vi. Men Scandic-kæden er klar til at aftage 2.000 dyr om året,« fortæller Ole Rasmus Nielsen, som har været med til at starte konceptet.
Det er udelukkende kvier og tyre, som kan leveres til konceptet, og de skal være minimum 75 procent angus. Og færdigfedet, bemærker Ole Rasmus Nielsen.
»Vi arbejder virkelig med kvaliteten i dette koncept, så folk skal fede dyrene færdig før slagtning. Det tjener til alles bedste,« uddyber han.
Kommentarer