Landboforening holder generalforsamling - og byder på leverpostejsmadder

Når Centrovice onsdag d. 15. marts holder generalforsamling bydes alle deltagere til spisning inden og hvilken spise ville være mere passende end den gode danske leverpostejsmad?

Onsdag d. 15. marts afholder Centrovice generalforsamling. Inden generalforsamlingen indbydes der til spisning kl. 18.

Og det er en aktuel spise deltagerne vil blive budt på.

"Vi synes, at det er meget passende at byde på leverpostejsmadder, " siger Torben Povlsen til Landbrugsavisen.dk,  med henvisning til at overlæge Hans Jørgen Kolmos udtalte i Berlingske i sidste uge, at han "ikke vil spise svinelever, fordi vi ikke ved, hvor høj koncentrationen af zink er."

Udtalelsen fik både Landbrug & Fødevarer og Fødevarestyrelsen til at fare til tasterne.

"Man ved nøjagtigt, hvor meget zink der er i leverpostej. Der er 2,5 mg pr. 100 gram. Det kan man se på DTU's hjemmeside. Dermed er leverpostej en rigtig god og naturlig kilde til zink, som er livsvigtig for mennesker", oplyste Fødevarestyrelsen blandt andet  i en pressemeddelelse.

Efterfølgende er det dog slået fast, at det var Berlingske- Journalisten, der lavede koblingen imellem leverpostej og svinelever.

Torben Povlsen vil på generalforsamlingen fremlægge beretningen.

"Vi vil adressere nogle af de politiske landvindinger, der kommet i løbet af året. For eksempel afskaffelse af PSO-afgiften, L&Fs landbrugspakke og 1,7 dyreenheder," siger Torben Povlsen om den mere seriøse del af generalforsamlingen.

"Vi er ikke i mål økonomisk set, men det hjælper med bedre rammevilkår og bedre afregning.  Og så vil jeg også gerne tale op, at det er vigtigt at man bevæger sig op ad i værdikæden, for ekesempel via økologi, specialafgrøder eller direkte salg fra stalddøren," siger han.

DIrektør i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup deltager på generalforsamlingen og vil fortælle om 'den politiske verden fra hendes synspunkt'.

Selve generalforsamlingen starter kl 19.

 

 

 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle