Landmænd i knibe kimer banker ned i jagten på en udvej

Landmænd i økonomisk knibe søger oftere end tidligere de alternative økonomiske muligheder. Men tit er det for sent.

Landmænd, der er presset på økonomien, tager i stigende grad kontakt til alternative lånemuligheder.

Det mærker Landbrugets FinansieringsBank, LFB.

»På det seneste har vi fået rigtig mange henvendelser direkte fra landmændene,« fortæller direktør Jesper Lyhne.

»Det kendetegnes ved, at det er lidt desperat. Vi opfatter det som den sidste chance, man prøver af, om vi kan løse noget. Det kan vi som oftest ikke, fordi det er for sent,« forklarer bankdirektøren.

I efteråret vakte det stor opsigt, at mælkeproducent Uffe Bie fik reddet sin bedrift ved at få den private investor, Peter Jessen Jürgensen fra Kgs. Lyngby, til at overtage sin bedrift.

Siden har forretningsmandens telefon ringet flere gange.

»Jeg er blevet kontaktet af knap 10 landmænd, hvor det er tydeligt at mærke, at de er i en presset situation. Det er aldrig sjovt at afvise mennesker, der står til at miste bolig eller familiens gård. Ved andre investeringer, jeg har lavet, har det drejet sig om tal, men her mærker man mennesket bag. Det har været svært at sige, at jeg har hænderne fulde lige nu, men mine midler er begrænsede, og jeg har i stedet henvist dem til AP Pension,« siger Peter Jessen Jürgensen.

Hos AP Pension har direktør Torben Andersen fra Dansk Farm Management, der formidler det praktiske omkring AP Pensions investeringer også mærket efterspørgslen på penge.

»Vi har haft en relativt jævn søgning hele tiden, men hører også fra folk der skal finde en løsning. De prøver simpelthen de steder, hvor der måske er en mulighed for at redde deres bedrift,« siger han og tilføjer:

»Mange er presset helt ud i tovene, så det er ikke så mærkeligt, at de afsøger mulighederne.«

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle