L&F: Tiltrængt oprydning i EU-bureaukrati

EU lægger op til forenkling af sin landbrugspolitik i nyt arbejdsprogram. Tiltrængt, siger Landbrug & Fødevarer.

Der skal laves en omfattende revision af hver regel, der pålægger unødvendigt bureaukrati eller unødvendige administrative byrder. De regler, der er forældede eller strider mod vores prioriteter, skal forbedres, og hvor der er unødigt bureaukrati, skal der tages skridt til at fjerne det.

Sådan lyder det i EU-Kommissionens arbejdsprogram for 2015, som blev fremlagt tirsdag. Et program hvori der også lægges op til en forenkling af den fælles landbrugspolitik, og det glæder Landbrug & Fødevarer.

"Det er afgørende, at vi i EU fokuserer alle kræfter på at skabe vækst og job. Der er brug for at køre en fintandet tættekam gennem Bruxelles-bureaukratiet og samtidig afskaffe en række EU-forslag, som er direkte hæmmende for væksten. Forslaget ligger fint i tråd med, hvad Landbrug & Fødevarer hele tiden har anbefalet, og vi vil nu holde øje med, at der også kommer handling bag de mange flotte ord," siger erhvervspolitisk direktør i Landbrug & Fødevarer, Lone Saaby. 

L&F vil have flere investeringer i landbrug

Arbejdsprogrammet indeholder en investeringsplan på 315 mia. euro for Europa, som Landbrug & Fødevarer opfordrer til, også skal bruges til at styrke landbruget og fødevareindustrien.

"Vi har også opfordret den danske regering og Kommissionen til, at investeringsplanen kommer til at omfatte investeringer i landbruget og fødevareindustrien. Her er et væsentligt potentiale for produktion og beskæftigelse, der bør udnyttes til at skabe vækst i Danmark. Det er ikke mindst vigtigt nu, hvor landbruget er presset af den internationale markedssituation og den russiske handelsboykot," siger Lone Saaby.

80 lovforslag skal enten fjernes eller ændres

Kommissionen har offentliggjort en liste med 80 ud af omkring 450 EU-lovforslag fra den tidligere Kommission, som den foreslår enten skal trækkes tilbage eller ændres.

"Jeg vil gerne rose Kommissionen for at lægge op til regelforenkling og afbureaukratisering. Det er der særligt brug for på landbrugs- og fødevareområdet. F.eks. er det meget positivt, at luftpakken tages tilbage på tegnebordet, så der kan sikres en fair byrdefordeling i de krav, der kommer fra EU's side," siger Lone Saabye.

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle