Luksuriøs lufthavnsterminal til dyr står gabende tom - 400 millioner kr. ud af vinduet

Arken, som verdens største lufthavnsterminal i Kennedy International Airport i USA hedder, bliver ikke brugt til storstilede dyretransporter. Nu sagsøger terminalejeren udlejeren for 2,5 milliarder kroner.

Da Arken - verdens første lufthavnsterminal for dyr - blev indviet i Kennedy International Airport sidste år, var det i sand pomp og pragt.

Terminalen skulle især huse milliondyre væddeløbsheste fra Europa, som skal være i karantæne i mindst tre dage for at undgå eventuel spredning af sygdomme.

Derudover skulle terminalen eksempelvis også bruges til særlige dyr, der skulle sælges i dyrehandler.

De 7.500 kvadratmeter store faciliteterne er tiptop, og med et prisskilt på det samlede anlæg på knap 400 millioner kroner at bygge, har forventningerne været store. Blandt andet skulle det være muligt for hunde at få manicurebehandlinger.

Der er dog bare et problem: Lufthavnsterminalen står mere eller mindre gabende tom.

Det skriver New York Times.

Det har nu ført til, at Arkens ejer John Cuticelli Jr har sagsøgt udlejeren the Port Authority of New York and New Jersey, som er den instans, der overser lufthavnen og står for håndteringen af dyrecenteret, for intet mindre end 426 millioner dollars svarende til 2,57 milliarder kroner.

Ifølge ejeren kører den storslåede dyreterminal nemlig med "massive driftstab" og er i overhængende fare for at måtte lukke.

Istedet for at bruge den store terminal bliver de godt 3.500 heste, der årligt flyves ind i lufthavnen, sat på trailere og kørt til en tilstødende lufthavn.

Ifølge kritikere, som hovedsageligt består af shippingagenter og transportører, har tidligt sagt, at Arken simpelthen har været for dyr at bruge, og at det er grunden til, at man går udenom anlægget.

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle