Møde sætter fokus på, hvorfor dansk økologi sælger

Hvad synes asiatere og europæere om dansk økologi? Det kan du høre om på øko-symposium.

Et økologisymposium arrangeret af ICROFS på Københavns Universitet 29. januar sætter fokus på udviklingen inden for økologien. ICROFS står for Internationalt Center for forskning i økologisk jordbrug og fødevaresystemer.

Eksempelvis kan man høre om, hvad forbrugerne i Asien og Europa synes om økologiske varer fra Danmark. Det har et projekt ved Aarhus Universitet, der på godt jysk hedder SOMDwIT undersøgt. Projektets resultater skal bl.a. bidrage til udvikling af eksportstrategien for den økologiske sektor gennem en forståelse af Danmarks brand-værdi på fødevareområdet.

Et andet emne er sundhed.

Både danske og udenlandske undersøgelser har vist, at forbrugere, der køber mange økologiske fødevarer, i højere grad end andre forbrugere efterlever de officielle kostråd. Det har dog stået uklart, hvad der ligger bag den sammenhæng, og man ved derfor heller ikke, om der fremover vil kunne ses en positiv effekt på befolkningens sundhed, hvis forbruget af økologiske fødevarer øges.

Derfor har projektet OrgHealth hos Københavns Universitet fokuseret på sammenhængen mellem økologisk forbrug og sunde madvaner. Det er blandt andet blevet undersøgt, hvordan kostsammensætningen varierer, når man opdeler forbrugerne efter deres indkøb af økologiske fødevarer, og hvilken rolle forskellige forestillinger om sundhed spiller for forbrugerne i deres økologiske kostvalg.

Merværdi

På samme symposium kan man høre om, hvordan forskellige geografiske parametre kan øge værdien af produkterne.

Projektet Loco ved Københavns Universitet har undersøgt danske forbrugeres efterspørgsel efter lokale fødevarer - og sammenhængen med markedsføring og forbrug af økologiske fødevarer. Fokus har bl.a. været sat på at identificere mulighederne at udnytte disse potentialer.

Faktaboks

Økologisymposiet foregår på Københavns Universitet.

Tilmelding kan ske her http://ifro.ku.dk/english/events/org-symposium-29jan2018/tilmelding-oekologisymposium/

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle