Analytiker: Jordprisen kan falde 5-10 procent

Jordpriserne kan i værste fald falde yderligere 5-10 procent, mener Jens Schjerning. Årsagen er, at nødlidende ejendomme presser markedet.

Der er en meget tydelig sammenhæng mellem jordpriserne og andelen af nødlidende ejendomme, fastslår cheføkonom Jens Schjerning, Agrocura. Når der er mange tvangsauktioner og konkurser i forhold til antallet af landbrugsbedrifter, presser det priserne.

»Siden år 2012 er tvangs- og konkursraten faldet en smule, og vi oplevede små prisstigninger på jorden. Desværre peger det igen den forkerte vej på tvangs- og konkursraten i år 2015, og det vil formentligt fortsætte i 2016. Det betyder, at jordprisen ikke kan stige eller måske direkte skal falde lidt igen på grund af det stigende udbud af ejendomme,« siger Jens Schjerning.

Video: Denne frakørselsvogn kan klare alt – uden det pakkerTeknik 8. december · 06:52

Han forudser derfor, at jordpriserne i værste fald vil falde 5-10 procent i forhold til Danmarks Statistiks tal for tredje kvartal, hvor prisen lå på 164.000 kr. pr. hektar for bedrifter over 15 hektar.

På baggrund af tal fra Danmarks Statistik beregnede Agrocura tidligere i år, at jordpriserne i tredje kvartal 2015 var steget. I gennemsnit gik priserne i tredje kvartal op med 11.000 kr. til 164.000 kr. pr. hektar.

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Untitled image

I julesangen "Sikken voldsom trængsel og alarm" får lænkehunden ekstra?

  • Risengrød

  • And

  • Gås

  • Sul

Det var rigtigt

Det var forkert