Andelsbevægelse stiftet på Langeland

Langelændere har sat gang i en andelsbevægelse med planer om blandt andet CO2-neutral dyrkning af madvarer.

Ny lokal andelsbevægelse på Langeland har tanker om fødevarefællesskaber, en slags landbrugsskole på Kragholmgård, CO2-neutral dyrkning af fødevarer og bæredygtig bosætning. Det skriver Fyens Stiftstidende.

"Det kan blive rigtig godt for Langeland, måske kan det blive en fremtidig model for udkantsdanmark, der kan skabe arbejdspladser og tiltrækningskraft," siger Agnete Fog, der er med i gruppen, til Landbrugsavisen.dk.

Godt 20 mennesker har arbejdet på projektet, og gruppen har allerede de første aftaler på plads vedrørende jordstykker, der vil indgå i projektet.

Svinetransportør lander bedste resultat i fem år - trods hård konkurrenceØkonomi 5. december · 06:00

Stifterne håber på fire til 10 dyrkede hektar i første omgang, siger Agnete Fog.

"Vi har nogle langelandske landmænd med i projektet, og vi har også fødevarefællesskaber i København og Svendborg, der vil samarbejde og aftage varer fra os. De har også udvist interesse i at bidrage økonomisk til projektet," fortæller hun til Landbrugsavisen.dk.

Økonomisk vil gruppen også stifte en handelsselskab, hvor forbrugere kan forkøbe CO2-neutrale madvare, og på den måde investere i projektet. Støtteforeningen vil blive stiftet på den kommende stiftende generalforsamling

Fakta

Gruppens tanker og idéer fremlægges på et åbent informationsmøde i forbindelse med den stiftende generalforsamling d. 10. februar i Borgerhuset, Rudkøbing. Mødet er åbent for alle interesserede og begynder kl. 19.00.

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu