Eva Kjer ved høring: Vandmiljøet forbedres i 2021

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) slog et slag for landbrugspakken, da hun indledte en høring i Folketinget i dag, tirsdag, klokken 10.

Hun valgte at ligge vægt på det endelige resultat: At kvælstofudledningen i 2021 vil være reduceret med cirka 7000 ton. Miljøeffekten er, at hvor to procent af kystvandene i dag er i god økologisk tilstand, så vil det tal i 2014 være 40 procent.

"Den gode nyhed er, at i 2021 vil kvælstofreduktionen være nedsat til 50.000 tons, så 40 procent af kystvandene er i  god økologisk tilstand," sagde ministeren  ved høringen, hvor også syv forskere får hver 10 minutter til at komme med deres vurderinger.

Ministeren kritiseres for at have malet et skønbillede af kvælstofreduktionen som følge af landbrugspakkens indførelse.

Ministeriet har dog også skruet ned for over-optimistiske vurderinger fra den forrige regering, fortalte Eva Kjer Hansen ved høringen.

Alle chefer i NaturErhverv siger 'nej tak' til udflytning 6. december · 07:19

Den forrige regering havde som mål at fordoble det økologiske areal i 2020.

"Det er nu revurderet til et realistisk skøn," sagde ministeren.

Hun argumenterede for sit valg af året 2012 som udgangspunkt ved at forklare, at det er svært at bruge enkeltår som udgangspunkt for en langsigtet kvælstofudvikling. Det gøres bedst ved at arbejde med gennemsnit af flere år. Her er 2012 seneste gennemsnitsår, fortalte ministeren.

Høringen kan følges via Folketingets hjemmeside som tv-streaming.

Mere om temaet

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Hvornår havde vi sidst landsdækkende hvid jul i Danmark? 

  • 2010

  • 2008

  • 2006

  • 2004

Det var rigtigt

Det var forkert