Grænseværdi for neonicotinoid i honning rykkes tilbage

Større mængder af thiacloprid tillades fremover i honning.

EU's fødevareagentur EFSA bakker op om Tysklands forslag om at hæve grænseværdien for aktivstoffet thiacloprid i honning.

Det skriver EFSA på deres hjemmeside.

For at tage højde for restkoncentrationer, der kan være i honning, foreslog Tyskland at hæve grænseværdien fra 0,05 mg/kg til 0,2 mg/kg.

Grænsen har tidligere været 0,2 mg/kg - men blev sænket for få uger siden. Nu står den til at blive rykket tilbage til udgangspunktet. Tilsyneladende efter, man igen har kigget på dataene.

23-årige Maja høster sammen med sin farMark 29. august · 11:26

"EFSA konkluderer, at fastsættelsen af ​​en maksimalgrænseværdi på 0,15 eller 0,2 mg/kg for thiacloprid i honning ikke vil resultere i at forbrugereksponeringen overskrider de toksikologiske referenceværdier, og derfor er ikke sandsynligvis vil udgøre et problem for folkesundheden," skriver EFSA i deres indstilling.

Thiacloprid, et insekticid af neonicotinoid-typen, kan havne i honning via biernes færden i rapsmarker, hvor det bruges til insektbeskyttelse.

Redigeret 3. marts kl. 10.45: Tilføjet, at grænseværdien tidligere har været 0,2 mg/kg - og at den altså nu rykkes tilbage.

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu