Grænseværdi for neonicotinoid i honning rykkes tilbage

Større mængder af thiacloprid tillades fremover i honning.

EU's fødevareagentur EFSA bakker op om Tysklands forslag om at hæve grænseværdien for aktivstoffet thiacloprid i honning.

Det skriver EFSA på deres hjemmeside.

For at tage højde for restkoncentrationer, der kan være i honning, foreslog Tyskland at hæve grænseværdien fra 0,05 mg/kg til 0,2 mg/kg.

Grænsen har tidligere været 0,2 mg/kg - men blev sænket for få uger siden. Nu står den til at blive rykket tilbage til udgangspunktet. Tilsyneladende efter, man igen har kigget på dataene.

Udbytter holder stærkt niveau i ny afgrødeprognose for EuropaMark 25. juli · 17:26

"EFSA konkluderer, at fastsættelsen af ​​en maksimalgrænseværdi på 0,15 eller 0,2 mg/kg for thiacloprid i honning ikke vil resultere i at forbrugereksponeringen overskrider de toksikologiske referenceværdier, og derfor er ikke sandsynligvis vil udgøre et problem for folkesundheden," skriver EFSA i deres indstilling.

Thiacloprid, et insekticid af neonicotinoid-typen, kan havne i honning via biernes færden i rapsmarker, hvor det bruges til insektbeskyttelse.

Redigeret 3. marts kl. 10.45: Tilføjet, at grænseværdien tidligere har været 0,2 mg/kg - og at den altså nu rykkes tilbage.

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Indenfor handel via børsen bruges en engelsk terminologi udtrykt ved to dyr. Det ene er en bjørn, det andet er er en?

  • Hane

  • Løve

  • Tyr

  • Elefant

Det var rigtigt

Det var forkert