Grænseværdi for neonicotinoid i honning rykkes tilbage

Større mængder af thiacloprid tillades fremover i honning.

EU's fødevareagentur EFSA bakker op om Tysklands forslag om at hæve grænseværdien for aktivstoffet thiacloprid i honning.

Det skriver EFSA på deres hjemmeside.

For at tage højde for restkoncentrationer, der kan være i honning, foreslog Tyskland at hæve grænseværdien fra 0,05 mg/kg til 0,2 mg/kg.

Grænsen har tidligere været 0,2 mg/kg - men blev sænket for få uger siden. Nu står den til at blive rykket tilbage til udgangspunktet. Tilsyneladende efter, man igen har kigget på dataene.

Jens byttede landbrugsmaskinen ud med en helikopterTeknik 9. december · 13:12

"EFSA konkluderer, at fastsættelsen af ​​en maksimalgrænseværdi på 0,15 eller 0,2 mg/kg for thiacloprid i honning ikke vil resultere i at forbrugereksponeringen overskrider de toksikologiske referenceværdier, og derfor er ikke sandsynligvis vil udgøre et problem for folkesundheden," skriver EFSA i deres indstilling.

Thiacloprid, et insekticid af neonicotinoid-typen, kan havne i honning via biernes færden i rapsmarker, hvor det bruges til insektbeskyttelse.

Redigeret 3. marts kl. 10.45: Tilføjet, at grænseværdien tidligere har været 0,2 mg/kg - og at den altså nu rykkes tilbage.

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Untitled image

I julesangen "Sikken voldsom trængsel og alarm" får lænkehunden ekstra?

  • Risengrød

  • And

  • Gås

  • Sul

Det var rigtigt

Det var forkert