Intet at komme efter: Landmand harver majsmark

En landmand har været uheldig med flere kombinationer, der helt har sat hans majsmark i stå.

En landmand på Thy-egnen har harvet sin majs ned i disse dage. Det er en træls kombination af flere faktorer, der har fået ham til at vurdere, det ikke kunne betale sig at høste majsen.

I stedet sår han græsudlæg og håber på at få et slæt i efteråret, inden vinteren sætter ind. Det beretter landmanden, der ønsker at være anonym, til Landbrugsavisen.dk.

Majsen på den pågældende mark var blot 20-25 cm høj. En anden majsmark, landmanden har, står dog bedre.

Den pågældende mark var tilsået med en type majs, der er sen i udviklingen. Kombineret med et koldt forår, hård vind og skadedyrsangreb, så var der ikke udsigt til bedring, vurderer landmanden. Han ventede ikke at se kolber og besluttede derfor at så om.

Skadedyrsangrebet var stankelbenslarver. Det er ikke normalt at se stankelsbenlarver så sent, men der sad måger, der mæskede sig i marken. Et sikkert tegn på stankelbenslarver, beretter landmanden til Landbrugsavisen.dk.

Michael Riis, afdelingschef, Planter & Miljø under LandboThy, har blot kendskab til den enkelte mark, der er blevet harvet. Men andre majsmarker i området - der står lavt, koldt og udsat for en flænsende blæst - står også sløjt, siger han.

Men det er - som regel - ikke en fordel at så om så sent, vurderer han. Samtidig kan vejret stadig nå at bedres og give majsen et boost hen mod høst, medmindre insektangreb holder den tilbage.

"Langt de fleste skal da selvfølgelig ikke harve deres majs op, for der bliver da et eller andet udbytte," vurderer Michael Riis.

De allerbedste majs i Thy er lige nu en meter høje. Normalt ville de være 1,80 meter høje lige nu, afhængigt af mark og sort.

"Men samme tidspunkt sidste år var majsen to en halv meter høj. Men det er jo også to yderår," pointerer Michael Riis.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.