Jægere og L&F: Midler fra jagttegn bør sikre indsats for markvildt

Projekt for markvildt bør finansieres af jagttegnsmidler fra 2017, mener Danmarks Jægerforbund. Landbrug & Fødevarer bakker op. Det samme gør Dansk Folkeparti.

Den indsats for markvildtet, som Danmarks Jægerforbund har stået i spidsen for i de sidste snart tre år, er ifølge både jægere og landmænd en solid succes.

Derfor er det nu på tide at sikre markvildtlavenes fortsatte finansering via jagttegnsmidlerne, når markvildtindsatsen overgår til en egentlig driftsfase fra 1. januar 2017.

Det mener Claus Lind Christensen, formand for Danmarks Jægerforbund.

 

»En samfundsopgave«

»Vi mener, det må være en samfundsopgave at sikre driften og den fortsatte udvikling af indsatsen for markvildtet, når vi går fra projektfase til drift. Og vi mener helt klart, at jagttegnsmidlerne er det naturlige sted at hente midler til det, vi kan ikke løbe an på fondsmidler til en driftsopgave,« siger Claus Lind Christensen.

Han får opbakning fra Lars Hvidtfeldt, viceformand i Landbrug & Fødevarer.

»Det er et godt forslag. Vi giver Jægerforbundet vores fulde støtte og ros til det arbejde, som markvildtlavene udfører,« siger Lars Hvidtfeldt.

Giver stort kendskab

»Jeg oplever, at landmændene har taget meget positivt imod markvildtindsatsen, og at man oplever, at markvildtlavene gør en reel forskel ude i agerlandet. Derfor bakker vi Jægerforbundet 100 pct. op i, at de skal fortsætte.«

»Markvildtlavene er en rigtig god måde at få udbredt kendskabet til, hvad man kan gøre for flora og fauna ude i agerlandet. Samtidig er det en måde for landmænd at få nogle gode naturoplevelser på deres bedrift - og også en mulighed for at hente en supplerende indtægt på jagtleje. Så samlet set kan det kun være positivt, at den indsats fortsætter.«

Støtte fra Dansk Folkeparti

Pia Adelsteen, miljøordfører for Dansk Folkeparti, har meldt ud, at hun i forhandlingerne om naturpakken vil kæmpe for, at netop markvildtindsatsen sikres finansiering af jagttegnsmidlerne.

Den melding hilser Claus Lind Christensen velkommen.

»Vi er meget tilfredse med signalerne fra Pia Adelsteen.«

Claus Lind Christensen vurderer, at der er behov for syv mio. kr. årligt for at sikre den fortsatte drift og udvikling af markvildtindsatsen.

Faktaboks

 

Markvildtprojektet tilbyder rådgivning til landmænd og hjælp til at danne markvildtlav.

Projektet drives af Danmarks Jægerforbund i samarbejde med en lang række andre grønne organisationer.

Projektet er en udløber af de nationale forvaltningsplaner for harer og agerhøns.

Projektet støttes i øjeblikket med midler fra Naturstyrelsen, 15. Juni Fonden og fra Jægerforbundet selv.

Det har været i gang i snart tre år, og fra 1. januar 2017 overgår projektet til en egentlig driftsfase.

Status for markvildtprojektet ved årsskiftet 2016:

6 markvildtsrådgivere

56 aktive markvildtlav

På landsplan dækker markvildtprojektet et interesseområde på ca. 194.000 ha med en gennemsnitlig størrelse på 3.500 ha interesseområde pr. lav.

Deltagerområdet dækker ca. 57.500 hektar med et gennemsnit på ca. 1.000 hektar pr. lav.

Kilde: Danmarks Jægerforbund.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.