K-borgmester: Debat om landbrugspakken er usaglig og smagsløs

Debatten om landbrugspakken - der har kørt den sidste uge - er helt hen i vejret. Det mener Knud Kristensen, konservativ borgmester i Vesthimmerland og tidligere folketingsmedlem.

Han har sendt et debatindlæg til medierne med sin kritik.

"Dansk landbrug er endnu engang havnet i et håbløst politisk spil. Der kastets med helt usaglige og smagsløse påstande fra alle sider. Er der overhovedet nogen, der tænker på dem, der sidder rundt om på gårdene?," skriver han i indlægget.

I modsætning til Konservative på Christiansborg, der har været markante i deres kritik af miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), går K-borgmesteren ikke ind i debatten om kvælstofregnskabet.

"Der er faktisk nogen herude på landet, som bare elsker at passe nogle køer og grise og levere nogle gode sunde produkter 365 dage om året. Produkter som vi alle nyder godt af. Man sidder tilbage med følelsen af, at mange danskere tror, at landmændene kun er her for, at alt dyreliv i både åer og vandløb skal tilintetgøres," skriver K-borgmesteren videre.

Case IH Puma med fuld bæltemontering vender hastigt muldenTeknik 9. december · 12:30

"Hvor er det, vi henter det rene drikkevand henne? Ja, ude under den intensivt dyrkede landbrugsjord. Alligevel ender vi til stadighed i en følelsesmæssig debat, hvor rent drikkevand og landbrug sættes som hinandens modpoler."

K-borgmesteren frygter, at den røde blok er ved at kravle op i et træ.

"...hvis blå blok vinder, vil rød blok blot skrue endnu mere op for retorikken og kravle så højt op i træet, at alle initiativer bliver rullet tilbage, når de på et tidspunkt kommer til igen."

Borgmesteren mener, at landbruget  reguleres langt hårdere end byerne, der får 10-100 års planer, der skal forhindre, at der bliver lukket urenset spildevand direkte ud i vandmiljøet.

"Det hænger ikke sammen, og det giver grund til bekymring for, hvor vidt landbruget skal betale prisen alene," skriver borgmesteren.

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Untitled image

I julesangen "Sikken voldsom trængsel og alarm" får lænkehunden ekstra?

  • Risengrød

  • And

  • Gås

  • Sul

Det var rigtigt

Det var forkert