Kommuner: En tiendedel af prisen at parkere vand på landet

Klimaproblemer med for meget vand i byerne kan løses med ”vandparkeringspladser” på landet.

"Vandparkeringspladser" på landet er langt billigere og en løsning, der kan fås til en tiendedel af prisen end samme indsats inde i byen.

Sådan lød meldingen fra Kommunalteknisk Chefforening forud for onsdagens møde mellem Kommunernes Landsforening og miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen. Det skriver Jyllands-Posten.

"Landbrugsjord koster omkring 20 kr. pr. kvm, mens jord inde i byen normalt koster 200-600 kr. pr. kvm. Så hvis man skal bruge jord inde i byen til at løse vandproblemerne, vil det koste mindst 10 gange så meget, som hvis man i stedet løser det ude på landet," siger Luise Pape Rydal, teknisk chef i Skanderborg Kommune til Jyllands-Posten.hun.

Dansk halmbrændstof kan sælges på enormt verdensmarkedMark · Økonomi 24. maj · 07:11

Silkeborg Kommune tror ikke på konceptet, da det vil kræve et opkøb af store områder omkring Gudenåen. Et opkøb af 600 hektar land omkring Gudenåen vil sætte jorden 10 cm under vand på to døgn. Det forklarer formand for teknik- og miljøudvalget i SIlkeborg Kommune, Jarl Gorridsen (V), til Jyllands-Posten.

I Holstebro har politikerne allerede planer om, at sende vand ud i Vandkraftsøen uden for byen. Formand for Holstebro kommunes natur-, miljø- og klimaudvalg Karsten Filsø (SF) er derfor meget interesseret i de nye tiltag til forebyggelse af oversvømmelser.

En løsning med vandparkeringspladser på landet kræver en ændring i reglerne i vandløbsloven, mener KL. Desuden skal der skabes et større samarbejde mellem de involverede parter, hvis vandparkeringspladser på landet skal blive en realitet.

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Hvem var administrerende direktør i Arla, da fusionen med MD Foods blev gennemført i 2000?

  • Åke Hantoft

  • Åke Altmodig

  • Anders Modig

  • Åke Modig

Det var rigtigt

Det var forkert