Løkke: Valg mere sandsynligt end Eva Kjers fyring

Selvom Konservative vil støtte rød bloks mistillidsvotum til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), så vil statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fortsat beholde Eva Kjer Hansen.

Det siger han ifølge Ritzau.

"Jeg kender udmærket positionerne. Får det mig til at afskedige min minister? Nej, det gør det ikke. Det andet lidt mere sandsynlige udfaldsrum er at udskrive et folketingsvalg," siger Lars Løkke Rasmussen.

Mistillidsvotum vil falde onsdag næste uge.

Det betyder, at miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen sandsynligvis akkurat kan nå at udstede en ny gødskningsbekendtgørelse, der fører til ekstra kvælstof til markerne, inden da.

Storbritannien vil have dansk standard for antibiotikaforbrug 5. december · 15:05

Såfremt Lars Løkke udskriver valg inden den nye gødskningsbekendtgørelse, vil de nye gødskningsregler ikke kunne nå at træde i kraft til denne vækstsæson.

Lars Løkke Rasmussen fastslår over for Ritzau, at han har "fuld tillid til min minister".

"Det manglede bare. Hun har stået i spidsen for at gennemføre den politik, som ikke bare Venstre, men alle blå partier gik til valg på. Der er fremlagt alle relevante oplysninger til Folketinget," siger Lars Løkke Rasmussen.

Statsministeren kommenterer dog ikke sandsynligheden af, hvorvidt Eva Kjer Hansen selv vil gå af.

En afstemning på Landbrugsavisen.dk viser, at 54 procent af vores læsere foretrækker at nyvalg, hvis statsministeren ikke finder en løsning sammen med De Konservative. I skrivende stund har knap 1700 stemt.

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Untitled image

Hvad er navnet på den traditionsrige kålsort, der spises som tilbehør til julemiddagen?

  • Hvidkål

  • Rødkål

  • Grønkål

  • Brunkål

Det var rigtigt

Det var forkert