Løkke: Vi forhandler om tillægsaftale til landbrugspakken

Der var en "konstruktiv, åben og fremadrettet atmosfære," da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og blå bloks partiledere onsdag eftermiddag mødtes i ministeriet.

Det siger han over for de ventende journalister, heriblandt TV2 og DR.

Lars Løkke siger, at forligskredsen nu vil forhandle om en tillægsaftale til landbrugpakken. Forhandlingerne skal finde sted, efter L68 om afskaffelse af de reducerede gødskningsnormer vedtages i Folketinget i morgen. Tillægsaftalen skal løse udfordringerne og genskabe tilliden mellem parterne, siger statsministeren.

"Det har været et møde i en konstruktiv, åben og fremadrettet tone. Derfor har vi besluttet, at vi vil bruge er par dage, når Folketinget i morgen har vedtaget landbrugspakke, til at vedtage en tillægsaftale til landbrugspakken," siger statsministeren.

Forhandlingerne vil være en møderække med Lars Løkke for bordenden og vil vare nogle dage.

Journalisterne fik ikke lov til at stille spørgsmål til Lars Løkke Rasmussen, der således ikke fik lejlighed til at uddybe Konservatives holdning til hans krav om, at Eva Kjer Hansen bliver siddende som minister.

Konkurrence slut: Traktoren i mørket var en...Mark · Teknik 27. maj · 11:23

Dansk Folkepartis partileder, Kristian Thulesen Dahl, siger over for forsamlede journalister, at der ikke er diskuteret konkrete beløb til de ekstra miljøtiltag, som De Konservative kræver.

K: Fortsat ikke tillid til Eva Kjer

Søren Pape Poulsen, konservativ partileder, har fortsat ikke tillid til Eva Kjer Hansen.

"Fordi jeg har været til møde hos statsministeren, så har vi ikke pludselig tillid til hende," siger Søren Pape Poulsen til forsamlede journalister.

Han afviser at fortælle, hvorvidt de vil droppe kravet om, at Eva Kjer Hansen træder af, hvis De Konservative får indrømmelser på miljøområdet.

Opdateret med kommentarer fra Søren Pape og Kristian Thulesen Dahl.

Mere om temaet

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Landbrugsskole

Hvilken skole fusionerede sammen med Høng Landbrugsskole i 2005 til Landbrugsskolen Sjælland?

  • Sydsjællands Landbrugsskole

  • Roskilde Tekniske Skole

  • Der var ingen fusion, skolen skiftede bare selv navn

  • Lyngby Landbrugsskole

Det var rigtigt

Det var forkert