Landboformand: Smagløs mediegylle tager landbruget som gidsel

Søren Christensen kalder de seneste dages kritik af miljø- og fødevareministeren for smagløs.

"Hvad er det lige, der er så overraskende i den her så svært omtalte landbrugspakke," spørg formanden for Vestjysk Landboforening, Søren Christensen.

Forskere har de seneste dage kritiseret, at miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) i fremstillingen af landbrugspakken har taget udgangspunkt i tal for 2012, hvorved det ikke blev tydeligt, at kvælstofudledningen vil øges de første år.

Som Søren Christensen ser det, har ministeren blot fulgt Natur og Landbrugskommissionens anbefalinger, der blandt andet peger på en mere målrettet miljøregulering.

”Medierne tager landbrugserhvervet som gidsler i den her sag. Og det er bundfrustrerende. Det må være rimeligt, at pakken ses i en sammenhæng, og at landbruget bliver godskrevet for den samlede virkning af de indsatser, der er og som bliver sat i værk,” påpeger Søren Christensen.

"I stedet kører medierne rundt med pærer og æbler på et erfaringsgrundlag fra en 4. sals altankasse. Det er smagløst."

Kom tilbage til fakta

Søren Christensen minder om, at Natur og Landbrugskommissionen udover nye virkemidler og større fleksibilitet netop anbefaler en differentieret kvælstofsregulering.

Kontrollanten er låst inde i kemirummet - digt næste afsnit og vind chokolade 4. december · 09:07

Han er træt af, at der uafladeligt skal piskes en kedelig stemning op om landbruget.

”Det bringer hele tiden landbruget i en træls situation. Landbruget har brug for ordentlige rammer og ro om vores produktion. Kom tilbage til fakta,” opfordrer Søren Christensen.

Tages som gidsel

Landboformanden mener, at landbruget tages som gidsler i sagen, der er baseret på gisninger og løse skrivebordsberegninger.

"Landbruget skal efterhånden navigere på baggrund generelle beregninger og ikke fakta. Vi kan blot sande, at vi har en helt anden oplevelse af virkelighedens natur," siger Søren Christensen.

Han peger på sagen om grødskæring af grøfterne som et gysende eksempel på, at dét der ser godt ud på papiret ikke nødvendigvis virker i virkeligheden.

"Vandløbene gror til med den konsekvens at vandstanden stiger, marker bliver oversvømmede og gør god landbrugsjord til sump. Og fordi vandet ikke kan ledes væk, oplever også mange byboere store problemer. Det er ikke en beregning. Det er fakta," siger Søren Christensen.

Mere om temaet

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Untitled image

Hvad er navnet på den traditionsrige kålsort, der spises som tilbehør til julemiddagen?

  • Hvidkål

  • Rødkål

  • Grønkål

  • Brunkål

Det var rigtigt

Det var forkert