L&F angriber staten med juridiske våben

L&F skyder vandplanerne i sænk med jura.

Juristerne i Landbrug & Fødevarer har piskende travlt. De er nemlig sammen med L&F’s advokat Håkun Djurhuus i fuld gang med at stævne staten på flere fronter.

»Det er en myte, at vi opgiver det juridiske spor,« siger Flemming Nør-Pedersen, direktør i Landbrug & Fødevarer og fortsætter:

»Vi bruger alle juridiske muligheder, for at tingene bliver korrekte.«

For nogle uger siden blev den store retssag om ekspropriation – der især handler om randzonerne – frisket op med ny case-landmænd. De landmænd, der hidtil var en del af retssagen, var ikke længere relevante efter ændringerne i regeringens vækstplan i foråret, hvor en del randzoner og efterafgrøder blev droppet.

Retssagen er anlagt ved Østre Landsret.

Klager og anlægger sag

Samtidig er L&F ved at klargøre en klage over de nye vandplaner, der er kommet i dag, til Natur- og Miljøklagenævnet på grund af tilblivelsesmangler. De er simpelthen lavet forkert. Det var L&F’s klage der sidste gang fik nævnet til at erklære vandplanerne ugyldige. L&F er også ved at gøre klar til en retssag mod vandplanerne i den vestlige del af landet. Bestyrelsen har allerede udstyret L&F med et mandat til at anlægge retssagen.

»Der er tale om en vidtgående og uhjemlet overimplementering af vandrammedirektivet i Danmark, som vi vil angribe på alle juridiske platforme,« siger Flemming Nør-Pedersen.

Kun ændret detaljer

Ifølge Flemming Nør-Pedersen er der kun ændret mindre detaljer i vandplanerne, selv om L&F i lange høringssvar og direkte over for politikerne har påpeget mange fejl.

»Trods seks høringer er der kun rettet småting. Der er for mange vandløb med, og de er stadig forkert klassificerede,« siger han.

Naturstyrelsen vil eksempelvis stadig ikke bruge landbrugets behov for dræning som en lempelsesmulighed i vandplanerne, og det kan koste landbruget mange penge.

»Det er en vidtgående og uhjemlet overimplementering af vandrammedirektivet i Danmark, som vi kæmper imod. Enhver husmor, der har stueplanter ved at jorden skal drænes, det er derfor der er hul i urtepotten, desværre er det ikke gået op for Naturstyrelsen,« understreger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.