LMO: Satellitter kan give landmænd "aha-oplevelser" om gødskning

Satellitbilleder kan hjælpe dig med at optimere din gødningsstrategi. Det er oplagt at bruge på hvedemarker, fortæller LMO-konsulent om det nye CropSAT og anbefaler at gemme lidt gødning til en eventuel omfordeling.

Hvis du vil vide, om du med fordel kan optimere gødskningen på dine marker, så kan det nye CropSAT være noget for dig.

Det siger planteavlskonsulent Peter Bach Nikolajsen fra LMO.

Med løbende satellitbilleder af de voksende afgrøder, kan du få syn for sagn, om der er områder, som med fordel kan trænge til lidt mere eller mindre gødning.

"CropSAT kan give dig en ”aha”-oplevelse. Du kan få øje på noget, som du måske ikke havde tænkt på, og det kan betyde, at du kan nå at redde områder på dine marker, som ellers ville være udsatte for ikke at give et tilfredsstillende udbytte," siger Peter Bach Nikolajsen.
 
Det er især på hvedemarker, at CropSAT med stor fordel kan bruges lige nu. Billederne viser, hvordan biomassen kan variere på dine marker og med et vegetationsindeks får du et udtryk for, hvor godt dine afgrøder trives.

"Jeg kan absolut kun anbefale alle landmænd at prøve værktøjet og dermed blive klogere på, om der er behov for at køre ud med gødningssprederen igen. Det er tilmed gratis at bruge, så der er god idé i at prøve det," siger planteavlskonsulenten.

"Vi vil gerne hjælpe dig i gang med at bruge CropSAT og på den baggrund diskutere gødningstildeling. Det er derfor også vigtigt at gemme lidt af gødningen, fx 30-40 kg N til starten af maj, så der er lidt at omfordele med."
 
I perioden fra april til juni 2016 er målet, at der skal findes mindst to satellitbilleder af de fleste marker i Danmark, målt i felter af 10 x 10 meter. Herefter kan du på CropSAT.dk udarbejde et gradueret kvælstoftildelingskort og udlæse en N- tildelingsfil, som du kan indlæse i traktorens computer.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.