Mange vil være jordbrugsteknologer

Erhvervsakademi Aarhus oplever igen i år vækst i antallet af kvote 2-ansøgere til jordbrugsteknologuddannelsen.

Erhvervsakademi Aarhus melder om et stigende antal ansøgere til jordbrugsteknologi. I alt 139 har søgt optagelse på jordbrugsteknologuddannelsen gennem kvote 2. Det svarer til en fremgang på 35 studerende, 33 procent flere i forhold til sidste år. Det viser tal fra optagelse.dk den 15. marts.

Attraktiv karrierevej for landmænd

Uddannelseschef Lars Villemoes glæder sig over fremgangen.

”Det er glædeligt, at så mange har fået øjnene op for, at vi har en god uddannelse, og at man på to år kan tage en videregående uddannelse og opnå nye karrieremuligheder.”

Uddannelsen er en vej for faglærte landmænd, der fx ønsker at blive rådgivere, undervisere eller ledere, tilføjer Lars Villemoes.

Landmænd politianmeldt otte gange: "Nærmest underholdning"Mark 26. maj · 15:08

Øgede krav til uddannelsesniveau

Ifølge ham skyldes fremgangen også, at der i dag stilles større krav til unges uddannelsesniveau.

”I dag kræves det, at man har en teknolog- eller bacheloruddannelse til langt de fleste job i jordbrugserhvervet. Vi ser et stigende antal teknologstuderende, der vælger at tage halvandet år mere på erhvervsakademiet og blive professionsbachelor i jordbrugsvirksomhed. Enkelte af vores studerende fortsætter endda på universitetet og tager en kandidat.”

Ifølge jordbrugsteknologerne faglige organisation, JID, er mange teknologer i disse år på vej på pension og efterlader et behov for nye, udtaler JID-formand Uffe Pilegaard.

Fakta

Søgningen til kvote 1 har ansøgningsfrist den 5. juli 2016. Der er reserveret 40 studieplader målrettet unge med en studenterbaggrund. Men også ansøgere med en faglært baggrund har stadig en chance for at komme ind.

”Selv om vi med de mange ansøgere har en lang venteliste, er det vores erfaring er, at der kan ske store forskydninger i ansøgertallet frem til studiestart. Så har man ikke nået ansøgningsfristen i går, skal man alligevel sende en ansøgning hurtigst muligt og komme på venteliste,” opfordrer uddannelseschefen.

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Landbrugsskole

Hvilken skole fusionerede sammen med Høng Landbrugsskole i 2005 til Landbrugsskolen Sjælland?

  • Sydsjællands Landbrugsskole

  • Roskilde Tekniske Skole

  • Der var ingen fusion, skolen skiftede bare selv navn

  • Lyngby Landbrugsskole

Det var rigtigt

Det var forkert