MF32 høster årets første græsfrø

Søren Christian Poulsen nåede torsdag at høste 2,5 hektar af fem hektar engrapgræs ved Nørre Alslev på Falster, inden regn stoppede arbejdet. Et godt normaludbytte, lyder første bedømmelse.

"En meget nem høst uden bundgræs og nok et udbytte i omegnen af 1.500 kg råvare pr. hektar."

Sådan lyder bedømmelsen fra Søren Christian Poulsen, der i sin Massey Ferguson 32 årgang 2000 og med 16 fods skærebord i går høstede engrapsgræs for naboen, Dan Madsen. Engrapgræs-marken på fem hektar blev høstet halvt færdigt, inden regnen stoppede høstarbejdet.

Engrapgræsset er af sorten Balin og høstes for tredje år. Marken blev skårlagt 18. juni, og græsfrøet blev høstet med en vandprocent på 7,5. 

Overraskende skarp kvalitet

Ejeren af marken, Dan Madsen, driver 17 hektar og har lønarbejde ved siden bedriften, og derfor er det Søren Christian Poulsen, der passer og altså også høster engrapgræsset.

"Jeg har selv to 1. års marker med engrapgræs, men de skal høstes direkte begge to, og det bliver nok om cirka 10 dage. Det er to kortstråede sorter, som ikke drysser så meget som Balin," forklarer Søren Christian Poulsen, der på sin egen bedrift har 150 hektar med ren planteavl.

Dan Madsens græsfrø skal leveres til DLF, og herfra konstaterer konsulent Bo Nymand, som har indsendt fotos af høsten ved Nørre Alslev, at han aldrig i sine 27 år som driftsleder og konsulent har oplevet så tidlig en høst af engrapgræs.

"Det er rekord, så længe jeg kan huske," siger han.

Han bedømmer frøene til at være af overraskende "skarp" kvalitet.

"Marken har godt nok været tynd, men der har ikke været bundgræs, og det har tilsammen betydet, at vandet har kunnet gå op i toppen og udvikle frøet," forklarer han. 

Med gårsdagens høst af engrapgræs er den første af de i alt 11 afgrøder i konkurrencen "Skyd Høsten først" afgjort.

Mere om dette tema

Her kan du se indsendte billeder og læse artikler i forbindelse med LandbrugsAvisen og Gjendsidiges årlige konkurrence "Skyd høsten".

Læs mere om og deltag i konkurrencen her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og prøv rekordquizzen her: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

SÅDAN GØR DU

”Skyd høsten først” og Skyd høsten bedst”:
Gå ind på www.landbrugsavisen.dk/skyd
Udfyld felterne med information og kontaktoplysninger
Upload dit billede (du kan uploade op til tre billeder)

”SKYD BEDSTE HØSTVIDEO”

1. Læg din video op på youtube eller vimeo og send web-adressen til konkurrence@landbrugsavisen.dk, eller
2. Brug eventuelt tjenesten www.wetransfer.com, der er gratis, læg videoen op og send den til konkurrence@landbrugsavisen.dk

BETINGELSER FOR AT DELTAGE

I alle tre konkurrencer er det en betingelse for at vinde, at ejer, forpagter, driftsleder eller maskinfører på det høstede areal er villig til at fortælle mere om høsten.
Alle indsendte billeder, videoer og kommentarer skal være fra i år. 
Alle indsendte billeder, videoer og kommentarer bliver vist på landbrugsavisen.dk, og et udvalg af de bedste fotos bliver trykt i LandbrugsAvisen.
Alle præmier i de to konkurrencer udloddes af LandbrugsAvisen i samarbejde med Gjensidige.
Alle, også ikke-landmænd, kan deltage i de to konkkurrencer, dog ikke medarbejdere ved LandbrugsMedierne og Gjensidige.

Faktaboks

Hvis du vil deltage i »Skyd høsten først«, skal du være den første til at indsende billedet af den høstede afgrøde.

Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 11 afgrøder: Vinterbyg, engrapgræs, alm. rajgræs, rødsvingel, hvidkløver, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug og havre.

Præmierne er til de personer, der først sender billeder og tekst ind for én af de 11 afgrøder. Det forudsættes, at der er tale om høst til modenhed og på markniveau. En prøverunde med mejetærskeren tæller ikke.

Vinderen for hver afgrøde modtager 1. stk. gavekort til Restaurant Flammen. Værdi 1.000 kr. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.