Nu kan der søges arealstøtte

Ansøgningsrunden om arealstøtte er nu åben frem til 21. april.

Så er årets ansøgningsrunde om arealstøtte netop skudt i gang, skriver NaturErhvervstyrelsen i en nyhed.

I nat kl. 01 åbnede Tast-selv systemet op for den årlige ansøgningsrunde. Dermed kan du nu bl.a. søge grundbetaling, grøn støtte, støtte til unge nyetablerede landbrugere og ø-støtte.  

I år der sket flere forbedringer af systemet, der håndterer ansøgningerne om samlet 6,5 mia. kr. til forventet 40.000 landmænd.  

”Vi har fået skruet op for tempoet i Internet Markkort, hvilket har været stærkt efterspurgt. Samtidig kan landmænd og konsulenter slippe for at vente ved telefonen, når de har spørgsmål til ansøgningerne. Det er muligt at vælge, at vi i stedet ringer tilbage til dem, når det er deres tur,” fortæller enhedschef Vibeke Møgelvang og nævner, at det også er blevet mere brugervenligt at arbejde med ansøgningsskemaets beregninger.

Selvom der stadig er god tid frem mod tidsfristen 21. april, så anbefaler hun, at man kommer i gang med ansøgningen så hurtigt som muligt.

Første del af konkursramt storlandbrug solgtSvin · Økonomi 25. maj · 07:32

”Jo flere der får søgt i god tid, jo lettere kommer alle ansøgninger igennem. Hvis man er i tvivl om støttereglerne, så kan man naturligvis ringe til vores kundevejledere, som er klar til at hjælpe,” siger Vibeke Møgelvang.

Også åben for 5-årige ordninger

Ansøgningsrunden åbner også for de 5-årige ordninger økologisk arealtilskud, pleje af græs- og naturarealer samt ændret afvanding. Her kan du søge tilsagn til nye arealer i Fællesskemaet.

Hvis du har et eksisterende 5-årigt tilsagn, søger du også udbetaling i Fællesskemaet. Du skal huske at skrive tilsagnstype, udløbsår samt markere, om du opfylder betingelserne.

Du kan læse om reglerne i Vejledning om direkte arealstøtte 2016 og i vores faktaark, som ligger på vores hjemmeside. Her kan du også finde brugerguides til Internet Markkort og Fællesskema 2016.

 

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Staldafsnit

I hvilket staldafsnit har søer skulle være løsgående siden 1. januar 2013?

  • Drægtighedsstalden

  • Løbestalden

  • Kontrolstalden

  • Farestalden

Det var rigtigt

Det var forkert