Ny gødskningslov: "En stor befrielse"

Martin Merrild, formand for L&F, er glad for, at landbruget har fået en regering, der arbejder for at hjælpe landbruget.

"Det er selvfølgelig en stor befrielse, at vi er nået dertil. Det er jo en ændring, der har været på vej længe," siger Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, om at Folketinget nu har endeligt vedtaget L68 - en lov, der gradvist udfaser de reducerede gødskningsnormer.

Den nye gødskningslov har stor betydning for landmanden, understreger han.

"Det betyder jo helt konkret, at nu er der bedre muligheder for at give afgrøderne det, de har behov for," siger Martin Merrild.

Der venter dog også udfordringer for landbruget, påpeger han. Fra 2017 og frem skal den målrettede regulering indføres.

Permanent ret til at genopdyrke skal hjælpe landmænd og naturØkonomi 5. december · 13:15

"Samtidig betyder det, at der kommer en hel række tiltag, som er en del af landbrugspakken. Der er helt klare forpligtelser til, at vi nu skal etablere nye former for vådområder og lignende," siger Martin Merrild.

Den nye lov betyder, at landmændene nu bedre kan tro på fremtiden, siger han.

"Vi står jo i en meget alvorlig økonomisk krise. Både for landmanden, men også for omverden, pengeinstitutterne, dem der står for finansieringen af landbruget. Der har det en stor psykologisk betydning, at vi har en regering, der har sat sig for at kæmpe for og få gennemført det her. Det er en opbakning, vi ikke har oplevet i mange år," siger Martin Merrild.

Mere om temaet

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Untitled image

Hvad er navnet på den traditionsrige kålsort, der spises som tilbehør til julemiddagen?

  • Hvidkål

  • Rødkål

  • Grønkål

  • Brunkål

Det var rigtigt

Det var forkert