Ny kritik af Eva Kjer om grødeskæring

Eva Kjer Hansen hjalp angiveligt Silkeborgs borgmester i sag om grødeskæring i Gudenåen viser en mailkorrespondance mellem Eva Kjer Hansen og Naturstyrelsen.

Selv efter Eva Kjer Hansens minister-exit bliver der ved med at komme sager op om den tidligere Miljø- og Fødevareminister.

BT offentliggør i dag en mailkorrespondance, der viser, at Eva Kjer har været involveret i sagen mellem Silkeborgs borgmester, Steen Vidum, og Naturstyrelsen.

Sagen startede da Silkeborgs borgmester grødeskære i et særligt beskyttet område i Gudenåen. Hverken kommunens egne embedsmænd eller Naturstyrelsen kunne give den rette dispensation, fordi det er et særligt habitatområde, hvor yderligere grødeskæring kunne ødelægge særlige vandplanter, der lever i området, skriver BT.

Silkeborgs borgmester valgte at øge vandløbsvedligeholdet efter et personligt brev fra Eva Kjer Hansen, som han tolkede som et grønt lys.

Hvad nu? Kommer Jens Jørgen til at holde jul hjemme? 5. december · 09:19

Afgørelsen skulle dog komme fra Naturstyrelsen, der havde givet afslag af naturhensyn. Eva Kjer Hansen havde i korrespondance med Naturstyrelsen spurgt ind til, hvorfor samfundsmæssige hensyn ikke kunne give kommunen grønt lys.

Eva Kjer Hansen har ifølge mailkorrespondancen været interesseret i den bestemmelse i lovgivningen, hvor man kan grødeskære, hvis der er 'væsentlige samfundsmæssige hensyn' – hertil bliver kongensbrostien nævnt som eksempel, fordi den til tider bliver oversvømmet af Gudenåen.

"Ministeren har selvfølgelig krav på at få at vide, hvad der er op og ned i sagen, men der, hvor det går galt, er når det i mailen indikeres, at Naturstyrelsen skal ændre på svaret. Hun må selvfølgelig ikke forsøge at gå ind og ændre afgørelsen, og det er der meget, der tyder på, at hun forsøger at gøre her," siger Bent Greve, professor ved Roskilde Universitet, til BT.

 

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Untitled image

Hvad er navnet på den traditionsrige kålsort, der spises som tilbehør til julemiddagen?

  • Hvidkål

  • Rødkål

  • Grønkål

  • Brunkål

Det var rigtigt

Det var forkert