Nye havefrøafgrøder i Danmark

Bland-selv grøntsager er et voksende område i udlandet og måske også på vej til Danmark.

»Arealet af spinat i Danmark har været stødt stigende gennem en del år. Men vi vurderer, at det stadig er muligt at udvide arealet med spinat.«

Det sagde frøavlskonsulent Malu Rasmussen fra Vikima Seed på Plantekongressen onsdag eftermiddag.

Danmark egner sig godt til dyrkning af spinat, som ikke tåler for høj varme og blomstrer ved lang og tiltagende daglængde. Afgrøden har brug for vand - men heller ikke for meget, og det er hvad, det danske klima så gavmildt tilbyder.

Fødevarestyrelsen lukker ulovlig slagter ved Skive 7. december · 11:31

Af andre mulige nye afgrøder foreslog Malu Rasmussen hybridraps og hybridbeder. Artikler, som bruges til babyleaf, produceres allerede i Danmark, men her er også mulighed for udvidelse af arealet. Det drejer sig om forskellige kål som Mizuna og Mibuna - men også rucola, raps og majroe kan bruges. Det nye er rødbede og røde bladbeder for at få lidt farve i salatskålen, og det kunne også være en mulighed i Danmark, foreslår hun.

Også bland-selv grønsager er et voksende område i udlandet. Og til rigtig høje priser. Måske er det også på vej til Danmark, fortalte hun.

»Det er klima, temperatur, nedbør og daglængde, der bestemmer om en havefrøafgrøde kan dyrkes i Danmark. Og selvfølgelig også ekspertise og erfaring hos landmænd og frøfirma,« pointerer Malu Rasmussen.

Mere om temaet

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Hvornår havde vi sidst landsdækkende hvid jul i Danmark? 

  • 2010

  • 2008

  • 2006

  • 2004

Det var rigtigt

Det var forkert