Nyt ukrudtsmiddel til vinterafgrøder godkendt

Syngenta har fået godkendt Serrate mod græs- og to-kimbladet ukrudt i vinterhvede, rug og triticale til anvendelse i foråret.

Syngenta har fået godkendt ukrudtsmidlet Serrate mod græs- og to-kimbladet ukrudt i vinterhvede, rug og triticale til anvendelse i foråret. Det oplyser Syngenta i en pressemeddelese.

Serrate er godkendt med max 120 gram pr. hektar til forårsanvendelse i stadie 23-32 og skal tilsættes en vegetabilsk olie.

Det nygodkendte middel indeholder tre kendte aktivstoffer - pyroxsulam, clodanifop-propargyl og cloquintocet-mexyl, som hver især allerede er på markedet, men de er nu sat sammen i et enkelt produkt. Serrate indeholder således to aktivstoffer fra hver sin resistensklasse (ACC-ase hæmmer og ALS-hæmmer), fremhæver producenten.

Med sine to virkemekanismer bekæmper Serrate græsukrudt på to måder, og er dermed et effektivt våben mod resistensudvikling af græsser i fremtiden, ifølge firmaet.

Svineprisen tilbage i sommer-toppenSvin · Økonomi 1. december · 13:13

Syngenta frmhæver Serrates effekt mod flyvehavre, vindaks, rajgræs, rævehale, rapgræs, hejre, samt en lang række to-kimbladede arter.

Ifølge Syngenta kan midlet med fordel anvendes tidligt forår, - allerede fra fem grader når der er vækst i ukrudtet. Midlet kan blandes med alle relevante produkter, dog ikke Mustang Forte.

Ved blanding med vækstreguleringsmidler anbefales kun blanding med CCC og kun i afgrøder i god vækst.

Serrate forhandles af DLG, Brdr. Ewers og Hornsyld Købmandsgård.

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu