Nyt ukrudtsmiddel til vinterafgrøder godkendt

Syngenta har fået godkendt Serrate mod græs- og to-kimbladet ukrudt i vinterhvede, rug og triticale til anvendelse i foråret.

Syngenta har fået godkendt ukrudtsmidlet Serrate mod græs- og to-kimbladet ukrudt i vinterhvede, rug og triticale til anvendelse i foråret. Det oplyser Syngenta i en pressemeddelese.

Serrate er godkendt med max 120 gram pr. hektar til forårsanvendelse i stadie 23-32 og skal tilsættes en vegetabilsk olie.

Det nygodkendte middel indeholder tre kendte aktivstoffer - pyroxsulam, clodanifop-propargyl og cloquintocet-mexyl, som hver især allerede er på markedet, men de er nu sat sammen i et enkelt produkt. Serrate indeholder således to aktivstoffer fra hver sin resistensklasse (ACC-ase hæmmer og ALS-hæmmer), fremhæver producenten.

Med sine to virkemekanismer bekæmper Serrate græsukrudt på to måder, og er dermed et effektivt våben mod resistensudvikling af græsser i fremtiden, ifølge firmaet.

Afstemning: Bør banker sløjfe tung gæld hos landmænd?Økonomi 26. august · 14:43

Syngenta frmhæver Serrates effekt mod flyvehavre, vindaks, rajgræs, rævehale, rapgræs, hejre, samt en lang række to-kimbladede arter.

Ifølge Syngenta kan midlet med fordel anvendes tidligt forår, - allerede fra fem grader når der er vækst i ukrudtet. Midlet kan blandes med alle relevante produkter, dog ikke Mustang Forte.

Ved blanding med vækstreguleringsmidler anbefales kun blanding med CCC og kun i afgrøder i god vækst.

Serrate forhandles af DLG, Brdr. Ewers og Hornsyld Købmandsgård.

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Hvad skal man ifølge et gammel dansk ordsprog ikke kaste for svin?

  • Sten

  • Kartofler

  • Perler

  • Penge

Det var rigtigt

Det var forkert