Seks landmænd fra Møn vil redde bier

På verdensplan diskuterer forskere og biologer, om den globale bestand af bier er under så kraftigt pres, at det reelt kan blive en trussel for fødevareproduktionen i løbet de næste par hundrede år. Det skriver Sjællandske.

Bierne er nødvendige for bestøvningen af afgrøderne, men mange mener, at de er så truede af blandt andet klimaforandringer, at det kan udløse katastrofale konsekvenser.

På Møn går man imidlertid nu i den direkte modsatte retning, idet foreløbig seks lokale landmænd - og en Dagli’Brugs har meldt sig til et projekt, hvor dele af deres marker skal tilsås med en særlig frøblanding, der skaber optimale levevilkår for både honningbier og vilde bier.

Det skriver Sjællandske.

Projektet er søsat af Biosfære Møn-sekretariatet, der arbejder for at få Unescos godkendelse af Møn som Danmarks første biosfære-område - altså et område, hvor der er særlig fokus på at sikre vilkår, som både mennesker og natur kan trives med.

Der har på Møn været skepsis i nogle kredse over, om Møn som biosfære vil medføre en masse begrænsninger for blandt andre landmændene, men med bi-projektet har man nu fundet i hvert fald ét område, hvor en fælles indsats giver god mening, mener biosfære-koordinator Annette Tenberg.

"Det er en win-win-situation for alle parter," siger hun, der håber at få endnu flere landmænd med i initiativet.
I midten af juni ventes der at falde en afgørelse om, hvorvidt Møn bliver godkendt som biosfære eller ej.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.