Spaderulleharven genfødt af Claydon

Med navnet Terrastar - og en opbygning der virker velkendt - har Claydon introduceret en spaderulleharve til øverlig jordbehandling

Britiske Claydon der er kendt for direktsåmaskiner og ukrudtsstrigler, har introduceret en ny harve. Den virker som de velkendte spaderulleharver, hvor to skråtstillede aksler med tætsiddende knive skærer knolde fri og mikser dem med halm og stub.

Terrastar bliver vist på den britiske maskinmesse, Lamma, og modvirker ikke Claydons strategi med at behandle jorden mindst muligt.

Ny rapport: Konventionelt kan være bedre for miljøet end økologi pr. produceret kg.Mark 27. juli · 11:21

»De roterende knive skærer små lommer i jorden, men holder samtidig jordoverfladen intakt, så den kan bære de efterfølgende maskiner« forklarer firmaet i en pressemeddelelse.

Terrastar-harvningen skal først og fremmest få ukrudt og spildkorn til at gro, samt jævne overfladen. Den kan dog også genskabe en drænende effekt i sammenkørt jord. Endelig er den hård ved sneglene, og harvningen kan efterfølges af strigling, eftersom den nu har mere løst materiale at arbejde med. For at holde en øverlig arbejdsdybde har harven bærehjul.

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Hvem kårede LandbrugsAvisen i september 2014 som årets vækstvirksomhed i landbruget?

  • Faust

  • Hamlet Protein

  • Green Team

  • Herborg Maskinforretning

Det var rigtigt

Det var forkert