Tidligere K-profil: Kritik af landbrugspakke skal tages alvorligt

Connie Hedegaard: Kritik af landbrugspakke skal tages alvorligt

Det bør tages alvorligt af miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), når en stribe topforskere åbent kritiserer regnemetoderne bag den omstridte landbrugspakke.

Sådan lyder ifølge Berlingske meldingen fra Connie Hedegaard, tidligere klimakommissær i EU og tidligere konservativ miljø-, klima- og energiminister i Danmark. Hun blandte sig for første gang i weekenden i debatten om landbrugspakken.

Kritikken fra forskerne går især på, at ministeriets regnestykke i de første år får landbrugspakken til at fremstå mere gavnlig for naturen, end det i virkeligheden er tilfældet. Berlingske har beskrevet, hvordan miljøprofessorer som Jørgen E. Olesen og Stiig Markager fra Aarhus Universitet kritiserede beregningerne som »vildledende« og »misinformation«.

Hvad nu? Kommer Jens Jørgen til at holde jul hjemme? 5. december · 09:19

Senere har flere forskere fra Københavns Universitet i denne uge fremført en endnu skarpere kritik af regnemetoderne bag landbrugspakken. En kritik, Eva Kjer Hansen dog har afvist som fejlagtig.

»Jeg ved udmærket, at det ikke er eksakt videnskab, og der kan altid være marginaler. Men jeg må sige, at når kapaciteter som Jørgen E. Olesen, Stiig Markager og ganske mange andre går ud og siger de her ting – og uden jeg i øvrigt har hørt nogen eksperter sige det modsatte – så gør det da indtryk. Det bør det også gøre for dem, der har ansvaret for at træffe beslutningerne,« siger Connie Hedegaard til Berlingske.

En række forskere - der har kritiseret Eva Kjer Hansens regnestykke for det første år - har dog over for Landbrugsavisen.dk givet udtryk for, at landbrugspakken samlet set er god for miljøet.

Mere om temaet

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Untitled image

Hvad er navnet på den traditionsrige kålsort, der spises som tilbehør til julemiddagen?

  • Hvidkål

  • Rødkål

  • Grønkål

  • Brunkål

Det var rigtigt

Det var forkert