Ulvetis redder ikke liv endnu

Når landmanden eller de ansatte på maskinstationerne kører ud for at høste, så oplever de ofte, at tage et nyfødt rålam der ligger og gemmer sig på marken med. Det betyder døde eller sårede rålam, og at det høstede foder kan være sundhedsskadeligt.

Derfor har Danmarks Jægerforbund, LMO, Natur og Landbrug og Aarhus Universitet undersøgt muligheden for at bruge droner til at flyve op med varmesøgende kameraer og spotte rålammene og derefter til at sprøjte urin fra en ulv eller los ud på marken, så rålammenes mor flytter lammene i sikkerhed.

Men det var ikke en succes, fortæller Rasmus Nyholm Jørgensen, seniorforsker på Institut for Ingeniørvidenskab på Aarhus Universitet.

"Vi er blevet meget klogere. Der har desværre været nogle tekniske problemer der gør, at vi ikke med sikkerhed kan sige, at ulve- og lostis, det virker bare. Men vi kan heller ikke sige, at det ikke virker," siger han.

Både Dansk Jægerforbund og Rasmus Nyholm Jørgensen vil gerne forsøge sig videre med dronerne. Også Otto Bossen, der driver en maskinstation i Bredebro, så også gerne en løsning på rålamsproblemerne.

"I vores lille butik kan vi godt ramme 50-100 lam på en sæson, det er meget ubehageligt. Så der er helt sikkert en interesse for det, hvis det kan lade sig gøre," siger Otto Bossen.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.