Varme fra syd kan give os 20 grader fredag og sol søndag

Varm luft trænger op over landet sydfra og kan fredag give sønderjyderne den varmeste martsdag i 27 år.

Man kunne fristes til at tro, at der er tale om en tidlig aprilsnar. Men den er god nok. Dagen før kalenderen skifter fra marts til april, kan temperaturen lokalt nå op på 20 grader.

Det fortæller vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Mette Wagner tidligt fredag morgen.

"Vi lægger ud med en frontzone over den nordlige del af landet, som kan give en lille smule regn. Men op ad dagen bliver det relativt smukt med 13-18 grader og sløret solskin i fredagsdøgnet," siger hun.

Særligt gode nyheder er der til sønderjyderne.

"Vi kan endda nå op på omkring de 20 grader. Det vil være i Sønderjylland, eftersom varme pumpes op fra syd," siger Mette Wagner.

I løbet af aftenen og natten til lørdag kommer der en koldfront ind fra vest, som bringer nogle byger med sig.

"Derfor bliver det en anelse køligere lørdag, hvor vi kun tør at love 10-15 grader. Måske kan temperaturen snige sig op på 18 grader i den østlige del af landet," siger Mette Wagner.

"Generelt bliver det mest skyet lørdag, selv om der godt kan komme lidt solskin af og til," tilføjer hun.

Søndag begynder med en smule regn hist og her. Men i løbet af dagen vil det klare op og give lidt eller nogen sol flere steder. Samtidig spår DMI, at temperaturen vil ligge på omkring 10-15 grader.

"Vi går jo faktisk en pæn og lun weekend i møde, hvor det vil være varmest fredag over den sydlige del, og hvor de fleste chancer for sol vil være om søndagen," siger Mette Wagner.

Holder prognosen, og når temperaturen op på 20 grader fredag, så er det usædvanligt varmt for en martsdag.

Den normale maxtemperatur for hele måneden er ifølge DMI 14 grader, og sidst, vi nåede over 20 grader, var i 1990.

"Ja det sker ikke så tit," konstaterer Mette Wagner.

/ritzau/

Relaterede artikler

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.