Weekend med solskin og varme til såarbejdet

Weekend med sol og varme markerer enden på vintertid.

Der bliver både solrigt og varmt i weekenden, hvor uret skal stilles frem natten mellem lørdag og søndag. Og for landmænd, der pønser på markarbejde i weekenden, ser vejrudsigten fortræffelig ud. 

"Jeg skal have støvet solbrillerne af, og så skal jeg ud i solen," siger meteorolog Henning Gisselø fra Danmarks Meteorologiske Institut om weekendens vejr.

Det er nemlig ved at være rigtigt forår, og det kommer til at afspejle sig mellem fredag og søndag.

"Det ser meget godt ud i weekenden. Der ligger et højtryk over de britiske øer, og det skaber et meget stabilt vejr i hele vores del af Europa, siger Henning Gisselø.

I nærheden af højtrykket har man typisk stabile vejrforhold.

"Der er ikke så meget nedbør, og der er ikke så meget skydannelse. Typisk er der heller ikke så meget vind eller nedbør, og det er noget, vi kommer til at nyde godt af," siger Henning Gisselø.

Weekenden byder derfor primært på tørvejr og solskin.

Det bliver ikke svært at få et glimt af den blå himmel, og det betyder også, at solen kan komme helt ned og varme luften op, så vi kan snige os op på 12-13 graders varme.

"Der bliver nogle længere perioder med sol. Så det giver jo god mulighed for at komme ud og nyde foråret. Vi kan glæde os over, at foråret ser ud til at være her."

Weekendens natte- og morgentimer kan muligvis byde på rimtåge, fortæller den vagthavende meteorolog.

"Vi kan også godt nærme os nattefrost, men det bliver kun lige under frysepunktet, hvis det sker. Men det er også en forårsbebuder, at der er store forskelle på temperaturer om natten og om dagen," siger Henning Gisselø.

Det er måske denne weekend, man skal stille havemøblerne frem på terrassen.

Så kan det nemlig også være, at man husker at stille uret en time frem, når sommertiden begynder. Det sker om natten mellem lørdag og søndag.

/

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.