Denne Fendt 1050 er ombygget til at køre i skoven
TBS maskinpower er nu i mål med ny skovtraktor.

Da TBS Maskinpower i Starup i januar stod for at ombygge deres første Fendt 1050 til skovtraktor, gav det anledning til stor interesse. TBS lovede at lade interesserede følge projektet på firmaets facebookside. Lige siden har TBS lagt billeder op efterhånden, som projektet er skredet frem, og følgerne har livligt kommenteret de enkelte trin.

Nu er projektet færdigt.

Én udfordring kommer sjældent alene

TBS Maskinpower er vant til at ombygge Fendt-traktorer til skovtraktorer og lægger vægt på en meget robust inddækning. Men det er første gang teamet i Starup har ombygget en 1050’er, så der har været mange udfordringer undervejs. Faktisk rigtigt mange, hvis man skal tro værkfører Gert Jensen.

»Der er blevet målt, diskuteret, savet, bukket, filet, boret, bandet og regeret, men nu er vi kommet i mål og er faktisk stolte over resultatet,« siger han i en pressemeddelelse.

Hvor mange timer Mads og Rasmus Eriksen, der har været de gennemgående kræfter i projektet, har brugt, vil han ikke fortælle. Kun at det er mange.

»Den største udfordring har nok været selve bundpladens design. Dernæst beskyttelsen af snude og så sideafskærmningen, som skal følge den affjedrede kabine,« fortæller Rasmus og Mads.

»Og så at det er nogle pokkers tunge plader, vi arbejder med.«

Det sidste lader sig hurtigt kontrollere, for efter en tur på vægten kan det konstateres, at skovinddækningen vejer ca. 1.200 kg.

Ikke sidste gang et projekt kommer på Facebook

For TBS Maskinpower har det været noget nyt løbende at delagtiggøre interesserede følgere i et ombygningsprojekt via Facebook, men ifølge Jens Hansen, der er en af ejerne bag TBS Maskinpower, er det nok ikke sidste. ”Vi synes, det er sjovt, at så mange interesserer sig for vores arbejde, og personligt synes jeg også, det er dejligt, at servicefolkene får lejlighed til at vise, hvor fantastisk dygtige de er.

Han håber også, at den form for åbenhed kan være med til at tiltrække flere unge til erhvervet, hvor der i den grad mangler dygtige landbrugsmekanikere og servicespecialister. Og han vil allerhelst tiltrække dem til TBS Maskinpower, hvor man gerne vil ansætte 2-3 dygtige servicefolk med mod på at blive Fendt-specialister.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.