Dispensation til ærtehøstere for resten af 2017
Transportminister Ole Birk Olesen har netop givet dispensation til kørsel med de såkaldte ærtehøstere for resten af 2017. Men der er tale om en nødløsning, som ikke forventes at blive forlænget, påpeger han.

Transport-, Bygnings- og Boligminister Ole Birk Olesen har netop givet grønt lys for, at landets ærtehøstere kan køre på vejene resten af 2017. Det sker via tidsbegrænsede dispensationer til kørsel på udvalgte strækninger, oplyser Færdselsgruppen.

I et brev til Færdselsgruppen fra Ole Birk Olesen peger ministeren på ovenstående løsning, men han understreger samtidig i brevet, at der er tale om en nødløsning for denne sæson, og at yderligere dispensation som udgangspunkt ikke kan komme på tale fremover.

Ansøgning til Færdselsstyrelse

Ansøgning om dispensation skal sendes til Færdelsstyrelsen, som så hører de berørte vejmyndigheder.

Ansøgningerne skal indeholde oplysninger om køretøjerne, de vejstrækninger, som de ønsker at køre på og eventuelle andre forhold, oplyser Ole Birk Olesen i sit brev til Færdselsgruppen.

Dispensationen vækker stor glæde i branchen.

»Det var i absolut sidste øjeblik, vi fik den glædelige meddelelse fra Transportministeren,« siger en lettet Knud Erik Clausen, næstformand i Færdselsgruppen og bestyrelsesmedlem i Dybfrostærter A/S.

»Vi frygtede både, at vores ærter måtte blive på markerne, og at fabrikken måtte lukke.«

Færdselsgruppen skal nu i gang med at sende ansøgning til Færdselsstyrelsen med, hvilke køretøjer det drejer sig om, og på hvilke vejstrækninger, der skal køres.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.