Frit valg mellem net og plastic
Fremover kan Claas Rolland 400 Uniwrap-serien binde ballerne både med net og plastic. En funktion, der kan spare plastic ved wrapning.

Claas tilbyder nu et opgraderet system på virksomhedens Uniwrap rundballepressere med integreret wrapper. I stedet for at bruge net til at binde ballen med, kan presserne fremover også benytte plastic omkring ballen. Det eneste chaufføren skal gøre er at bytte rullen med net ud med en tilsvarende med plastic.

Ifølge Claas giver opgraderingen en række fordele: For det første kan chaufføren nøjes med at tage én type ruller med i marken til indpakkeren og presseren. For det andet giver plastic’en, som pakker ballen ind, en mere ensartet form på ballen, samtidig med at man eventuelt kan spare på plastic’en under selve indpakningen.

Rollant 454 og 455 får også forstærket rullerne i selve ballekammeret. Godstykkelsen stiger fra to til fire millimeter, og selve konstruktionen bliver ændret.

Presser uden rotor

Claas sender også en ny variant af Rollant 620 fastkammerpresseren på gaden. Til næste år er det muligt at få presseren uden nogen egentlig rotor. I stedet har presseren blot en lille medbringervalse, der sørger for at føde kammeret med halmen fra pickuppen.

Det betyder, at presseren kan klare sig med så lidt som 80 hestekræfter, oplyser Claas.

Rollant 620 presser baller med en diameter på 1,5 meter. Pickuppen er 1,85 meter bred.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.