Glæde på direktionsgangen hos Horsch
Den tyske producent Horsch havde i 2015 det næstbedste år nogensinde. Der blev omsat for næsten 246 millioner euro.

På direktionsgangen hos Horsch er lommeregnerne nu lagt tilbage i skuffen, og der tegner sig et billede af 2015. Året endte med at blive det næstbedste for Horsch nogensinde med en omsætning på 245,8 millioner euro. I forhold til 2014 er det en vækst på 5,6 procent.

Ifølge det tyske landbrugssite, Agrartechnik, har man samtidig kigget på, hvordan maskinafsætningen fordeler sig inden for de forskellige kategorier. Såteknik tegnede sig således for 43 procent af omsætningen, mens jordbearbejdning stod for 32 procent. Salg af Horsch-reservedele havde en andel på 15 procent, mens plantebeskyttelse stod for 10 procent. Det sidste betegner en stigning, da Horsch er kommet på markedet i flere lande med selvkørende og bugserede sprøjter.

De største markeder er Tyskland og Frankrig fulgt af Ukraine, Rusland, Polen, Storbritannien, Danmark og øvrige Skandinavien, Bulgarien, Rumænien, Tjekkiet og Ungarn.

Aktuelt ser Horsch et stigende potentiale i Kina og Brasilien, ligesom markedet for Horsch i USA også er på vej op.

71 procent af maskinerne i 2015 gik til eksport. Horsch beskæftiger nu 1.180 medarbejdere i ind- og udland.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.