Hentede sin stjålne maskine i Polen
Anlægsgartnerfirmaet Lauge Bonde Aps hentede - takket være GPS-sporing - deres stjålne gravemaskine på en adresse i Polen lidt nord for Poznan.

Kort før jul måtte anlægsgartner Lauge Bonde konstatere, at en af hans gravemaskiner var forsvundet. Den var blevet stjålet og i løbet af natten transporteret til en adresse i Polen.

"Men det vidste jeg jo ikke på daværende tidspunkt. Jeg havde ikke den fjerneste anelse om, hvor den var. Jeg meldte den stjålet til politiet," fortæller Lauge Bonde i en pressemedddelelse fra maskinleverandøren Pon Equipment.

Han kontaktede samtidig maskinleverandøren, der med GPS-sporingssystemet VisionLink kunne se, at maskinen befandt sig på en adresse i Polen.

Maskinen blev beslaglagt

Mange - inkl. Lauge Bonde selv - mente, at chancen for at få maskinen tilbage nok ikke var særligt stor, men 3-4 dage efter blev Lauge Bonde kontaktet af det danske politi.

"De kunne fortælle mig, at de i samarbejde med Pon Equipment havde givet oplysninger om maskinens placering videre til det polske politi. Derefter var det en formsag for politiet i Polen at beslaglægge maskinen," siger Lauge Bonde.

Tilbage i Danmark

Maskinen var nu i politiets varetægt. Lauge Bonde kunne herefter køre til Polen for at hente maskinen tilbage til Danmark.

"Politiet i Danmark gav mig en adresse, hvor jeg kunne afhente maskinen i Polen. Her stod den bag lås og slå, og så var det jo bare at dokumentere, hvem jeg var, og at maskinen var min, og så tage den med tilbage til Danmark," siger Lauge Bonde.

Gravemaskinen er nu tilbage hos Lauge Bonde i Skjern blot cirka en uge efter, at den forsvandt.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.