Ingen ville købe konkursramt maskinstation: Er nu solgt bid for bid

Til trods for flere interesserede købere kort efter konkursen, havde ingen mod på at føre TA-Agro videre.

Alle de leasede maskiner er leveret tilbage, de købte maskiner og inventar er solgt stykvis til omkringliggende maskinhandlere og interesserede, og kun hovedbygningen står tilbage.

Det er status, efter at boet så godt som er gjort endeligt op hos maskinstationen TA-Agro, der højst overraskende gik konkurs tilbage i marts.

”Vi måtte hurtigt konstatere, at der ikke var nogen, der havde mod på at samle hele forretningen op, så vi har desværre lavet en traditionel afvikling, hvor forretningen er blevet solgt i stumper og stykker. Vi har leveret tilbage til leasingselskaberne, solgt fra, og nu er vi i gang med at prøve at omsætte den tilbageværende bygning. Der er lidt forskellig interesse for den, men nærmere er vi ikke kommet,” siger Søren Christensen Volder, advokat og partner hos advokatfirmaet Lindhart Steffensen, der er kurator på TA-Agro-konkursen.


Ingen landmænd har tabt penge

TA-Agro, der er en forkortelse af Terp & Anbæk Maskinstation, ved Hammel gik konkurs tilbage i marts til stor overraskelse for de 15-20 medarbejdere, der ikke anede noget om maskinstationens økonomiske situation. Kort forinden havde maskinstationen også indgået en storstilet aftale om operationel leasing af 14 traktorer i én samlet ordre.

TA-Agro havde en lang række store og små pasningsaftaler af jord, og mange landmænd fra Østjylland stod efter konkursen med jord, der manglede pasning eller forpagter. Der var i omegnen af 1.000 hektar forpagtet jord og 1.000 hektar med pasningsaftaler. Dog var der ifølge kurator Søren Christensen Volder ikke nogle landmænd, der havde forudbetalte pasningsaftaler med maskinstationen.

”Ud over den praktiske udfordring, kunderne har stået med, så er der ikke nogen landmænd, der direkte har tabt penge på konkursen. Pengene fra salg af maskiner og bygning går derfor også til panthaverne,” siger han.

Stadig arbejde i boet

”Men det har været et hårdt år for de store maskinstationer, ingen tvivl om det. Men det er jo også en relativt farlig branche, eftersom du er konjunkturafhængig, og du er nødt til at ligge med temmelig store balancer. Så det kan være risikabelt alt afhængig af, hvordan man indretter sig,” siger Søren Christensen Volder.

Nu venter der sig en større undersøgelse af, hvad der helt konkret har ledt op til konkursen. Det indebærer bl.a. en undersøgelse af transaktionerne op til konkursen, og om tingene er gået rigtigt for sig. Det arbejde forventes at være afsluttet hen over årsskiftet.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.