Jysk maskinhandler fylder 70 år
Maskinhandler Eli Kristensen runder de 70 år.

Eli Kristensen har altid været til traktormekanik og er f.eks. den første traktormekaniker, som Vejle Tekniske Skole uddannede. Svendestykket var for øvrigt at skille en magnettænding ad – og få den samlet igen.

Fra 1981 til 2016 drev han Traktorgården Give, som nu er solgt til sønnen Søren Kristensen.

Historien er i og for sig klassisk, for Eli startede som selvstændig sammen med en kammerat, købte et autoværksted på tvangsauktion for at få bedre fysiske rammer til at skrue i traktorer og fortsatte som eneejer af en maskinforretning, der siden er vokset sig stærkere uden nogensinde at få storhedsvanvid.

»Der var engang en DSB-reklame under sloganet ”Rejs aldrig hurtigere end sjælen kan følge med”. Den kunne være skrevet til mig,« siger Eli Kristensen, som aldrig har haft vækst som sit egentlige mål. Kundetilfredshed, et godt renommé, anerkendelse for at kunne fikse det mest utrolige og fornuftig økonomi har ligget Eli mere på sinde end at blive ”den største”, siger han i en pressemeddelelse.

Mange traktorfarver gennem årene

Op gennem årene har der også været skiftende traktormærker på salgssiden af maskinhandlen - IH, Leyland, Same, Ursus, Ford, Renault, Claas, Landini og nu Deutz-Fahr har alle været indenfor portene i Give, men alle mærker serviceres.

Ifølge sønnen Søren Kristensen er Eli Kristensen stadig i stand til at identificere og fikse stor set alle tekniske problemer. Selv er fødselaren mere beskeden, men er glad for, at de yngre generationer gør brug af hans mangeårige erfaring. En af hans tekniske visdomssætninger er, at ”der er jo en, der engang har samlet det her, så må vi da for hulen også kunne få det skilt ad igen”.

Seniorordning i sønnens maskinforretning

Selvom Eli har erkendt, at han på et eller andet tidspunkt bør pensionere sig selv, har han ikke tænkt sig, at det skal være lige nu, for han har ikke nogle hobbyer eller andet, der frister.

På golfbanen kan han ifølge eget udsagn ikke komme, for hans træsko laver mærker i greenen, men måske vil han prøve, om hans båd kan flyde endnu efter fire år på land.

Endelig ejer han 16-17 veterantraktorer, som mangler lidt finish, så det er også en mulighed.

»Vi kan jo sige, at jeg har fået en seniorordning her i Sørens maskinforretning. Han går ikke op i, om jeg møder til tiden, og jeg bestemmer også selv, hvornår jeg går hjem.«

Eli understreger, at han er begyndt at tage den lidt med ro og ikke længere arbejder helt så meget som tidligere.

»Jeg har arbejdet meget i min tid, men har aldrig følt det som en byrde – jeg har bare dyrket min hobby og været så heldig at kunne leve af det.«

Søren, som nu ejer Traktorgården Give, er glad for at kunne trække på sin fars store erfaring og erkender blankt, at mange af forretningens kunder er hans fars fortjeneste.

»De har stor tillid til hans evner som mekaniker og rådgivning om maskiner. Det smitter selvfølgeligt af på os alle, men vi ved godt, at tillid er noget, man gør sig fortjent til, så vi hænger i for at sikre de gode kunderelationer.«

Festen venter til efteråret

Festen er der først tid til i efteråret. Her vil han benytte sig af lejligheden til at holde en slags åben reception i forbindelse med Traktorgården Give’s traditionelle åbent hus-arrangement.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.