Krampe-vogn i »Batman sort« og med alt i udstyr
Nordjysk planteavler har netop investeret i Krampes topmodel, en Big Body 900 med masser af udstyr og sort lakering.

Man kan selvfølgelig vælge en ordinær Krampe-vogn fra hylden - i den sædvanlige røde lakering og med almindelig standardudrustning. Men det var ikke helt nok for en nordjysk planteavler, som netop har fået leveret Krampes flagskib, en Big Body 900 med alskens udstyr - og en lakering, der hos Krampe kaldes »Batman sort«.

Vognen, der blev bestilt hos MI-forhandleren, Midtfjord Agro i Løgstør, har som standard et volumen på 31 kubikmeter, men med den valgte overbygning har kunden, planteavler og svineproducent Henrik Knudsen, Tinggården i Næsborg, fået et volumen på 43 kubikmeter til kornkørsel. Han havde forinden afsøgt markedet grundigt, inden han valgte vognen fra Krampe.

»Vognen kan godkendes til Tempo 40, og i Tyskland kører vognene oftest som Tempo 60. Kunden har traktorer med både luft- og hydraulik bremseudtag. Vognen er derfor udstyret med kombinationsbremser, der gør det muligt et benytte begge bremsetyper,« forklarer produktchef hos MI, Jakob N. Scheel.

Kundeønsker

Henrik Knudsen har fået bygget vognen lige efter hans egne ønsker og behov.

»Således er vognen udstyret med tvangsstyring af den forreste og bagerste aksel. Systemet vender automatisk kørselsretningen, når vognen sættes i bak. På den måde skånes underlaget, og det kan være svært at se, at den store vogn har været hjemme og læsse af. Med valget af tvangsstyringen blev kravet til vedligeholdelse også øget. Derfor blev den udstyret med centrale smørepunkter som et alternativ til centralsmøring,« siger Jakob N. Scheel.

Videre har akselafstanden på 1,81 meter givet Henrik Knudsen mulighed for at vælge 30,5 tommer hjul, der med en bredde på 710 mm giver en meget stor trædeflade. Som alle Krampes vogne er den udstyret med en ALB ventil - en lastafhængig bremseventil.

»Batman sort«

»Kunden var nervøs for tippetiden på den store ni meter lange kasse, så for at sikre en hurtig aflæsning af afgrøderne er vognen blevet udstyret med Quick Drop Control. Det halverer tippetiden. Især når kassen sænkes ned, opnås der en betydelig tidsbesparelse,« siger produktchefen.

Endelig blev hele herligheden lakeret i »Batman sort« og monteret med ekstra reflekser, LED lys og rullepresenning med platform.

»Som importør får vi ofte henvendelser på speciel opbygninger af vogne. Det kan både være kornvogne eller en af de andre vogntyper, f.eks. THL kroghejs eller Bandit bånd-vognene,« siger Jakob N. Scheel.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.