Landmand værner om maskinparken: Det skal holde længe
Hos HH Landbrug værner man om de gamle maskiner.

En Claas Dominator 78 og en Volvo BM 430 blev trillet ud af laden, da der i går skulle høstes vinterraps hos HH Landbrug i Borup.

Her passer de nemlig rigtig godt på deres ældre modeller.

"Vi har haft vores Claas Dominator 78 i godt 20 år, og den kører stadig rigtig godt," siger Henrik Hansen og fortæller at mejetærskeren er fra 1986 og købt brugt. 

"Vores Volvo er fra 1973, og den er der heller ingen problemer med, men vi passer også rigtig godt på begge maskiner," siger Henrik Hansen.

Henrik Hansen driver HH Landbrug sammen med sin far Helge Hansen som er ejer. Bedriften har på nuværende tidspunkt 30 hektar med henholdsvis vårbyg, hvede og vinterraps.  Efter høst får de yderligere 50 hektar. 

Udover vejret har de ikke haft de store udfordringer med høsten. Rapsen er høstet med en vandprocent på 10 og efterfølgende leveret til den lokale foderstof.

"Så må vi se, hvornår vi kan komme i gang med vårbyg og hvede, der går nok lige to til tre uger endnu," siger Henrik Hansen, der samtidig håber, at den danske sommer snart vil vise sig fra sin lidt varmere og tørre side.

Med billederne deltager Henrik Hansen i Skyd Høsten Bedst. Vil du også deltage i Skyd Høsten Bedst , kan du klikke her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

 

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 11 afgrøder:

  • Allerede høstet: Engrapgræs, alm. rajgræs, rødsvingel, vinterbyg, vinterraps, vinterhvede, vårbyg, triticale, rug, hvidkløver og havre.
  • Mangler høst: Alle afgrøder er høstet.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr. 

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.