Lav mælkepris bremser maskinsalg
Traktorsalget satte bundrekord i 2015, og fortsat lave mælkepriser giver yderligere dyk.

Siden 2008 er det samlede vesteuropæiske traktorsalg faldet fra 210.000 til forventet 152.000 trækdyr i 2015.

»De lave priser for især mælk og kød har bremset de europæiske mælke- og oksekødsproducenter lyst og evne til at investere,« siger vicepræsident Peter-Josef Paffen, Fendt, til Farmer’s Guardian.

Fendt selv forventer i år at producere 13.500 traktorer, hvilket er næsten 4.200 under topåret 2013.

Mens Fendt forventer en svag fremgang sidst på året, frygter blandt andre John Deere og New Holland, at traktor- og maskinsalget falder yderligere fem-ti procent i Vesteuropa.

Sur dag for mejeripriser: Falder med 1,6 procentKvæg Tirsdag 5. januar 2016 · 15:26

Hveranden vil investere

Når mælkepriser og maskinsalg hænger så tæt sammen, skyldes at mælkeproduktion ikke kun kræver køer, men også en masse maskineri til at dyrke grovfoder og håndtere gylle.

Derfor hænger forventningerne i maskinbranchen nøje sammen med, hvordan mælkeproducenterne ser på fremtiden.

Og her står humørbarometeret på fortsat krise med en mælkepris, der ikke dækker omkostningerne til at fremstille den.

Således viser en undersøgelse af godt 5.000 Agritechnica-gæsters investeringslyst i november 2015, at kun godt hver anden har konkrete investeringsplaner i 2016 og 2017. Det er markant lavere end for to år siden.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.